Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. elena6

elena6 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    не е точно дека мора нова да купиш може и настаро само пази изданието затоа што проф. ја менува книгата на секои две години

2. femalegalaxy

femalegalaxy Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Ќе може ли некој да ми каже нешто околу следните предмети:
    -Основи на менаџмент
    -Финансиско сметководство
    -Финансиски институции и пазари
    -Демографија

Дали е лесно, голем ли материјалот, дали лесно се поминува, што бараат професорите на полагање...било што знаете. Фала. :D

3. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    ќе може некој да ми даде мислење за смерот- сметководство и ревизија ? :$

4. elena6

elena6 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    -Основи на менаџмент: книга оригинал, редовност на предавање, обемен материјал кој се учи напамет, на колоквиум/испит има 2 кејса и прашања со повеќе можни одговори
    -Финансиско сметководство: воопшто се немам појавено на предавање ниту пак учено од книга, положив само со прашања од зоки и либро и прашања од збирката
    -ФПИ: незадолжителни предавања ама најубаво е да си одиш затоа што предметот е логички и многу е полесен ако ги следиш предавањата. Ако учиш напамет ќе ти биде претежок. Прв колоквиум прашања точно/неточно и на заокружување мислам со еден и два точни одговори, а втор колоквиум има плус 2 отворени прашања
    -Демографија сум го немала ама колку што знам предметот е прелесен, прашањата се со одон одговор, и присуството не е задолжително

5. AnneT

AnneT Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ме интересира дали понатаму тие што сме прва година ќе бидеме поделени во групи и ќе имаме предавања цел смер што сме :D

6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463
    Од втора година ќе бидете поделени по департмани сега за сега останува вака како што сте,незнам оваа година по колку сте јас кога бев прва година бевме 3 смера околу 600 души во амфитеатар тоа беше борба за опстанок хах не се дишеше :D

7. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Ај и мене некој да ми каже нешто за Однесувње на потрошувачите и Основи на маркетинг. Фала :*

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463
    Однесување на потрошувачите и основи на маркетинг ги предава Снежана,колоквиумите и испитите и се на ист принцип 20 прашања на заокружување и 10 точно неточно колку што памтам,доколку има ново издание на книгите дава да се оди на колоквиум со книга меѓутоа ако немаш прочитано тешко дека ќе се снајдеш кое кај е за 1саат,не дава друг шифрарник ако згрешиш некој нејзин принцип ...инаку однесување со потрошувачие мене ми беше полесен за разлика од маркетинг,дава 10 поени од редовнсост без разлика дали одиш или не,можеш да направиш семинарска за плус 10 поени,ама испитите и се доста тешки така да подобро на колоквиум да се положи :)

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Продавам книга Основи на менаџмент:)

10. sof4

sof4 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Ke moze nekoj da mi kaze od kaj ste zemale casovi za matematika za ekonomisti da mi preporacate nekoj sto e povrzan so dragi ?

11. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.463
    Од кај Баже верувам повечето слушнале за него,во Автокоманда ги држи часовите ако мислиш да одиш кај него јавувај се побрзо зошто секој пат е гужва,инаку мислам 350 дека беше од час 2 пати во неделата по 2 часа ако не се лажам...инаку истите задачи што ќе ги вежбате истите се паѓаат на колоквиум/испит со да речеме една минус можеби ама ретко како и да е тие се задачите

12. elementall

elementall Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Od utre dali e zadolzitelno idenjeto? Neli oficijalno se pocnuva od 1 oktomvri?

13. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Денес почнаа бруцошите, а сите други утре почнуваме :)

14. AnneT

AnneT Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Добро а друг за математика за економисти друг професор освен тој во автокоманда нема ?! :D

На sof4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Де бе луѓе. Ја не идев нигде на часови, седнав си извежбав све живо и си отидов си положив. Не е крај на светот.

На SimplyElegant му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Како што знам единствен меѓународно признат и сертифициран. Супер смер ако ти одат бројки. Мене ми беше под два кога се запишував. Имам само најпофални зборови, иако има предмети што се теоретски, применливоста на поголемиот број предмети е круцијална зошто имам добро мислење, а секако - иако повеќето се запишуваат зошто е „ин“, не е за луѓе што не им фаќа логиката и кликерот.

17. MarijaS7

MarijaS7 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Osnovi na menadjment netreba da e nov,a Marketing izleze nov ucebnik vo petokot pocnaa da go prodavaat.Megutoa mi rekoa deka koga minatiot ucebnik go izdala,togas go barala nepotrebno za prv kolokvium da se nosi i toa samo 2010. inaku ne treba.

18. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    ни кажаа дека сите треба да имаме основи на економијата, 4то издание, дали е нова книга од оваа година или и минатата генерација имаат учено од ова издание и дали може да се земе од нив или мора од книжарата..?

19. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Лани учевме од трето издание (баш сега проверив), веројатно има нова :)

20. asimoska

asimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    дали знае некој дали основи на економија треба книгата од книжара да се купи или може и од некој друг?