Колешки некоја на кратко да ми каже како е на полагање демографија и фин. сметководство? Слушнав/прочитав дека демографија било лесно ама се полага со скрипти од Либро/Зоки? Фала однапред ))
Колешки денес се зачленив на Zephyr како што кажа професорката по трговско право но не можам да ги најдам презентациите кои таа ги спомна да ги побараме. Дали некој се зачлени и ги пронајде?
Osnovi na marketing original kniga li treba ili moze kopirana. Nekade procitav deka na polaganje se odi so kniga. Tocno e ili ? Se izvinivam za latinica od tel sum..
Демографија слушнав имало нова книга, за скрипти не знам дали има или не. Во глобала предметот е прелесен, нема потреба од паника за предметов. Доволно е ден пред колоквиум да се учи пошо повеќето е и од општа култура а и доста работи се познати во врска со тоа што се изучува во предметов Финансиско сметководство 1 колоквиум задачите од Еми најди си ги доста се паѓаат, а 2 дава исти како од збирката Материјали земи си што има од Либро/Зоки (прашања) зошто се вртат едни исти прашања и не е толку тешко
а нешто повеќе околу редовност дали бараат финансиско сметководство, макроекономија ? И на кој принцип се колоквиумите, дали може да се извади добра оценка ?
Финансиско сметководство не се бара присуство.. колоквиумите се на заокружување со повеќекратен избор (1,2,3 можно, претежно беа 2) и Т/НТ. Се вади добра оценка , можеш да побараш и превод кај професорот за повисока
Ако планираш да одиш на математика часеви и да си ги дадеш парите подобро оди кај Баже, затоа што многу подобро објаснува од Тони мое мислење, оти за да положиш математика стварно треба салам да го совладаш материјалот, освен ако не планираш да препишуваш, а не слушај дека сите што одат кај Баже и Тони положуваат, да положуваат тие што научиле и тие што препишале, а не и тие што оделе на часеви и ништо друго не чепнале дома да вежбаат...
fala mnogu iance normalno deka ke vezbam i doma veke i pocnav samo imam nekoi nejasnotii pa ne mozam da resam se sama zatoa i baram casovi