Многу лесно, само најди ги задачите од Еми и решавај ги од збирка за втор колоквиум, а за прв учи ги само од Еми и положуваш. Теорија од прашања ќе си учиш, книга воопшто не ти е потребна Се вртат едни те исти
Во една од групите прочитав дека може да се полага без книга, меѓутоа ако сакаме да носиме книга на полагање услов е таа да е оргинал.
И јас вака имам слушнато, ама не ми е јасно дали на полагање може као да се потсетиме на 5 минути, на кратко или цело време ќе стои со нас? Може е лесен предметов, ама Славе е комплициран.
Незнам ни јас, ама сепак мислам дека ова со книгава е фора колку да се купи. Мена на тоа ми мириса. Нема логика да ја дозволи цело време
Dali na Osnovi na smetkovodstvo vo prva treba da se nosi original ucebnik.Se zboruva deka nema da te pusti na kolokvium ako nemas original ucebnik??????
Лани не беше дозволено да се носат учебник или збирка. А годинава ако дозволува сигурно ќе ви бара оригинал,зошто очигледно прекинале да му ги купуваат книгите..
Колешки, какви се колоквиумите кај Трајко Славевски по Макроекономија? Помагаат воопшто прашањата од листовите што ги дели на предавања?
Комбиниран тест, на заокружување и по 3 отворени прашања на секој од колоквиумите (со тоа што на 1 кол памтам третото отворено беше со три барања као а, б и в. Да, се паѓаат прашања и од домашните.
Оригинал ти треба само за на консултации ако сакаш и ако имаш потреба да одиш, а ако мислиш за на колоквиум/испит таму не се носи воопшто ниту книгата ниту збирката, уште на првото предавање кажа проф. Зорица.
Првото кај мене беше извадок од Financial times за синдикатите, требаше да се нацрта график и да се објасни од извадокот треба да сфатиш за какви синдикати станува збор нешто во тој стил, второто беше цитат да се толкува во вид на график и објасни нешто во смисла „Личноста што позајмува сама од себе...“, а третото како што кажав беше со 3 подбарања за Тобиновиот q.
Дали се сеќава некој од претходната година по Фпи дали има нешто скратено, и до која тема е материјалот за првиот колоквиум?
Mi kazaa deka pri kupuvanje na knigata Osnovi na ekonomija vo knizara ve zapisuvale na nekakov spisok I potoa toj spisok my se daval na Taki Fiti i toj po nego pustal na kolovium I na ispit. Tocno li e ova ili e izgovor na tie sto padnale na kolokvium ili na ispit????