Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Трговско право е многу лесен предмет, воопшто не се мисли, нема потреба да се оптеретуваш со тешки предмети, тоа е мое мислење јас имав во прв семестар и учев само по 1 ден пред колоквиум и извадив 10ка, значи не е тешко со еден одговор е воопшто не мисли :D

П.С. Дали некој го има слушано Основи на е-бизнис, ми го препорашуваат па незнам што да правам... некој да го слушал, да даде милење?

2. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Ненене.....уживај, на економски не се бара ама баш никој посебен интерен или екстерен предмет. Во конкурсот пишува било кој предмет за било кое средно училиште,така да нема никаква врска што имаш, а за преполагање нема шанси, направени се и дипломи и се :D , ама не ти е ни потребно за на економски :D

3. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Плавуша го смениле, и јас мислев исто затоа што лани беше така знам по многу од мој клас,ама еве оваа година може било кои
    Економски факултет математика или странски јазик  два предмета по избор на кандидатот (освен математика и странски јазик)

4. MissSpark

MissSpark Популарен член

Jaс ќе ти кажам. НЕ ГО ЗЕМАЈ.
    Значи, имаш вежби на кои мора да си редовна, и ќе пишувате групно глупости. Ако тие глупости не му се совпаднат со глупоста што ја барал глупиот асистент, ќе те лиши од бодчиња. 40 се можни а дава од 30 па надоле.
    После колоквиумите се тешкички, не се нешто многу лесни поради делот за дополнување. Јас обично тресев зелени таму и асистентите смајлиња ми ставаа затоа што копав нови теории :)
    Има многу дефиниции во учебникот и се бара учење на памет. Но ајде, се проаѓаше некако на колоквиуми. Ама ако останеш на испит.. епа чекај.
    Не знам мене тешко ми одеше учењево за предметот, затоа што требаше да ја учам секоја можна дефиниција а не е баш мал материјалот и го положив тек во последна сесија, јас кога го слушав, беше во летен семестар. Не го земај, имаш многу полесни од него, ама е-бизнис секако не е лесен.

5. feminka.mk

feminka.mk Истакнат член

Ненене.....уживај, на економски не се бара ама баш никој посебен интерен или екстерен предмет. Во конкурсот пишува било кој предмет за било кое средно училиште,така да нема никаква врска што имаш, а за преполагање нема шанси, направени се и дипломи и се :D , ама не ти е ни потребно за на економски

Благодарам Бисерче срце си :* Ептен ме утеши овој твојов одговор :wasntme:

6. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

А ти што имаше на крај оценка по предметов?? Хммм... Мене другаркиве ми го испофалија ептен, другаркиве сите 40 поени ги земале(баш годинава), и на втор колоквиум имале 11 поени, и викаа добро е што ги собира поените и на некои со помалку од 30 поени на колоквиум им давал оценки... Незнаев што е полесно англиски 2 или тоа основи на е-бизнис, сепак 2ра година е малку бљак :D

7. miljkovic

miljkovic Истакнат член

[quote="Viiiiip]
    А ти што имаше на крај оценка по предметов?? Хммм... Мене другаркиве ми го испофалија ептен, другаркиве сите 40 поени ги земале(баш годинава), и на втор колоквиум имале 11 поени, и викаа добро е што ги собира поените и на некои со помалку од 30 поени на колоквиум им давал оценки... Незнаев што е полесно англиски 2 или тоа основи на е-бизнис, сепак 2ра година е малку бљак :D[/quote]

Кај на во Струга во прв семетар го имаја земено аграрна политика и ни кажаа дека бил прелесен предметот, дури истите прашања од либро им се паднале на двата колоквиуми... ;)

8. MissSpark

MissSpark Популарен член

7ца. Ама рачунај ги знаев скоро сите дефиниции од книга. Епа имале по 40 бода, затоа што значително се намали бројот на студентите, значи јас кога бев 1ва бевме околу 500 души, а годинава максимум 100 ако имаше. Како сакаш твоја одлука си е, ама сепак има полесни предмети него ова. :) Рано е бе за изборни предмети, што сте збрзале :) Јесда јас си знам што ќе земам иако не е лесно и моево ама го љубам :)

едит: Колеги лани го земаа Аграрна, и задоволни топ :) Имало проектче некое плус презентација и ете ти 20 бода плус. Лесен бил и немаше помала оценка од 9, меѓу моиве познаници :) Ама шо знам мене не ми делува интересно, лесно најлесно нека е, ако неам мерак да го читам ќе ми биде тешко.

9. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Еј луѓе а од колку сатот започнува уписот на 16ти ? :^)

10. lonely111

lonely111 Истакнат член

кога ќе отворат студентски (накај 10 30 мислам )

11. lovelost

lovelost Истакнат член

Јас па мислев порано :D

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

[/quote]Jaс ќе ти кажам. НЕ ГО ЗЕМАЈ.
    Значи, имаш вежби на кои мора да си редовна, и ќе пишувате групно глупости. Ако тие глупости не му се совпаднат со глупоста што ја барал глупиот асистент, ќе те лиши од бодчиња. 40 се можни а дава од 30 па надоле.
    После колоквиумите се тешкички, не се нешто многу лесни поради делот за дополнување. Јас обично тресев зелени таму и асистентите смајлиња ми ставаа затоа што копав нови теории :)
    Има многу дефиниции во учебникот и се бара учење на памет. Но ајде, се проаѓаше некако на колоквиуми. Ама ако останеш на испит.. епа чекај.
    Не знам мене тешко ми одеше учењево за предметот, затоа што требаше да ја учам секоја можна дефиниција а не е баш мал материјалот и го положив тек во последна сесија, јас кога го слушав, беше во летен семестар. Не го земај, имаш многу полесни од него, ама е-бизнис секако не е лесен.[/quote]

А ти што имаше на крај оценка по предметов?? Хммм... Мене другаркиве ми го испофалија ептен, другаркиве сите 40 поени ги земале(баш годинава), и на втор колоквиум имале 11 поени, и викаа добро е што ги собира поените и на некои со помалку од 30 поени на колоквиум им давал оценки... Незнаев што е полесно англиски 2 или тоа основи на е-бизнис, сепак 2ра година е малку бљак :D[/quote]

7ца. Ама рачунај ги знаев скоро сите дефиниции од книга. Епа имале по 40 бода, затоа што значително се намали бројот на студентите, значи јас кога бев 1ва бевме околу 500 души, а годинава максимум 100 ако имаше. Како сакаш твоја одлука си е, ама сепак има полесни предмети него ова. :) Рано е бе за изборни предмети, што сте збрзале :) Јесда јас си знам што ќе земам иако не е лесно и моево ама го љубам :)

едит: Колеги лани го земаа Аграрна, и задоволни топ :) Имало проектче некое плус презентација и ете ти 20 бода плус. Лесен бил и немаше помала оценка од 9, меѓу моиве познаници :) Ама шо знам мене не ми делува интересно, лесно најлесно нека е, ако неам мерак да го читам ќе ми биде тешко.[/quote]

Немам проблем си некој со тоа да го учам Аграрна, ако е вистина лесен како што викаш... Не сум некоја што не учи, само една 9ка имам, ама сепак сакам полесно предметче некое да земам, сепак финансиско сметководство, Менаџмент, Макро.... Ми изгледаат како сложени предмети, па сакам нешто лесно најлесно за учење... Ме замисливте сега со аграрна... а книгичето големко е, и нив им се паѓале прашања од либро??? Мене предметов ми личи како колку овци има во Македонија и ми е страв да не е таква содржината... :D Не е рано баш, нели од 5ти се уписи тогаш треба да го запишеме, а јас сакам и да испарам малку од Македониичкава, па сакам да си знам што и како, лесно предметче да си земам :D

13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Девојки да ве прашам..

Дали можам 3 месеци да паузирам на факултет да го ставам во мирување, од 25 септември до 23 декември ?! :^)

14. bella18

bella18 Истакнат член

за поени како е? од колку поени примаат? на менаџмент,конкретно..
    и на е-бизнис?

15. cuciTo

cuciTo Истакнат член

16. Srekicka

Srekicka Популарен член

Би требало да ги даваат на факултет, ама за секој случај испачати си го....Економски и се е можно :D

17. cuciTo

cuciTo Истакнат член

леле зар се е урнебес таму :?:
    па да нема пријавен лист за упис..

18. Mila992

Mila992 Истакнат член

Devojki imam 82 poeni :worried: i sakam da probam na ekonomija, nadvoresna ili marketing na edno od ovie ama nz dali ke me primat... ne mi e bitna kvotata :)

19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Ќе влезеш, сигурно... и на трите ќе влезеш... кога не ти е битна квотата :D

20. cuciTo

cuciTo Истакнат член

ќе ми го примат ли изводот ако е стар 17 години
    таму пишува само да е оригинал

како било минатите години ? :worried: