Глупости! Иначе на испит е полесно отколку на колоквиум, се паѓаат отприлика десетина прашања од Либро.
http://vesti.mk/read/news/2330140/77073 ... studentite Како може ние студентите да си ги оствариме овие права? За бесплатен превоз знам дека треба во ЈСП и во студентски прашања да завериш нешто, а дали тоа се однесува само на бесплатен градски превоз или бесплатен е и меѓуградскиот превоз? Исто така ме интересира ова за бесплатна посета на крстот на Водно- што треба за да можам да си го остварам и ова право? И дали воопшто функционира ова стварно во практика за бесплатни посети на кина, театри, музеи, крстот на Водно и сл. Би била стварно благодарна ако некој знае да ми одговори на прашањата.
Дали со учење од скрипта по трговско право може да се добие повисока оценка пр 8ка 9ка ? Од книга е премногу за учење не можам ништо да запомнам
До лани можеше, се вадеше убави оцени и од скрипта, меќутоа професорот предаваше, од годинава предава Ангела па незнам како ќе биде.
Дали може некој да каже нешто повеќе за Локални финансии кај Филиповски какви се прашањата на колквиуми?
Дали тие што сте прва година, на Iknow пријавувавте нешто семестар од после уписите? Зошто нели предметите ни ги имаше веднаш штом ни се активираше акаунтот, ама кај семестар последната колона Зав. ми пишува Не.
Обични прашања, ептен лесно се положува прв колоквиум и плус 4-5 задачки од тие што ќе ви ги каже на вежбите пред прв колоквиум, лесен е прв, вториот е тежок и тој е 70-80% од цел испит, конкретно какви прашања дава не ми текнува, али лесно е, знам ми текнува дека имаше едно прашање со таа линијата на век на проектот или како и да беше, да пресметаш нешто и такви работи.....
Семестарот се заверува после прв семестар, има предвидено ден мислам при запишување на летен семестар дека се оди на студентски и се заверува со посебен лист.
Претходната недела трговско пуштила список бидејќи после паузата мн заминале ама списокот го путила за да им даде плус поени на тие што останале и можеш да идеш на колоквиум и ако те нема на список таа самата на првото предавање рече дека на предавања не е задолжително да се иде