Некој со искуство да ми каже дали ми се исплати да зимам прашања од либро за основи на менаџмент или не вреди?Дали ќе ми помогнат нешто или...? И за ФПИ некој совет?
Јас па мислев дека е до 7-ма и последниот час гледам а почна 8-ма па незнаев дали и 8-ма треба или за 2 колоквиум почна да предава . Фала многу
Дали да земам праШања по деловна етика ии основи на економија од либро?Помагаат ли тие прадања при учење, се пагаат ли на колоквиум, и ако некоја знае да ми казе недто повеке за првите колоквиуми по овие птедмети.
Деловна етика немам полагано, но основи на економија може доста да ти се најдат од помош не се на одмет да ги земеш.
Некој да ме упати на што да обрнам внимание Теорија на организација и МИС ако има некој прашања да ми прати?
Земи ги основи на економија. Ќе го знаеш принципот на поставување на прашања, а плус и може да ти се паднат некои. На колоквиум не знам дали се паѓаат, ама на испит да (10 од вкупно 30 ми беа од либро).
Девојки, фала ви на одговорите. Решив да ги земам прашањата по економија, а за деловна етика ако знае некоја нека пише, да ме посоветува на што да обрнам внимание при учење, зошто мене тоа тешко ми оди, изгледа се треба на памет да се учи.
До каде треба трговско за прв колоквиум? Некои викаат до трговски договори (тоа е 162 стр.), други до 243 стр. ?? А според презентациите на zephyr до 205 стр. се ставени ...