Деловна етика во прашањата со точно/нетечно има дефиниции, а другите се набројуванки. Значи учи набројуванки и дефиниции и немај гајле, тоа се паѓа.
А дали дава и прашања од отворен тип (на пр.тие со етички дилеми и ние треба да дадеме наше мислење)?
Прочитај си ги ништо не губиш ,ама нема шанси само од нив да положиш. Се случува да се падне по некое исто
Мене лично лани не ми се падна ниту едно прашање од либро, но добро е да ги земеш да видиш на кој принцип се поставувани прашањата за да знаеш што да очекуваш. Али книгата е закон!, така да не знам зошто да барате прашања и сл. кога поизџвакан материјал од оној во книгата на Фити нема
Дaли дo сегa се случилo пo некoј предмет дoкoлку немaш oргинaл книгa дa не те пуштaт дa пoлaгaш? Фити рече декa дoкoлку не јa нoсиме книгaтa нa кoлoквиум немa дa пoлaгaме,пa нз дaли тoa гo рече сaмo дa не зaплaши сите дa јa купaт oргинaл или нaвистинa ќе биде тaкa
Може ли некој да ми каже колку пари се часевите кај Еми по финансиско сметководство и по колку часеви држе вкупно. Благодара однапред
Па види, на испитите/колоквиумите каде што треба да носиш книга/збирка/таблица итн. што постои како оригинал, мора да се носи оригиналот. Лани вакво нешто немаше кај Фити, но ако рекол тој така, така треба да биде
Јас мислам дека тоа го кажа само за да му ја купиме книгата оригинал, а не да копираме. Дури и велеше нешто демек ќе ни била дозволена книгата на колоквиум и ќе сме можеле да се потсетиме нешто. Мене оваа не ми е баш логично, бидејќи кај се видело со книга да се полага ама ајде. Јас ја имам купено книгата оргинал, па штом ја имам ќе ја носам на колоквиум.
Даваат полагање со книга за да им се купува новото издание и тогаш обично потешки ги прават прашањата.
@provocativewoman @Mirka92 фала ви женски Во книгата е стварно се убаво, на долго и широко објаснето и баш ми се допаѓа Да се надеваме успешно ќе биде во понеделник
Може ли некој да ми каже за менаџмент кај шуклев во врска со кејзовите.Стварно не сум упатена.Прво ни даваат прашања за кејзовите ?Книгата може да ја користиме за да прочитаме текстот а не смее да вртиме низ нејзе во врска со кејзот?И колку време можеш да го одговараш кејзот?И колку можни одговори може да има на тие прашања?Проблем е ако имаш стикери низ книга? Ќе бидам благодарна ако некој се сожали да ми објасни И уште нешто,дали ФПИ е можно да научам за два дена?:/
Не знам да ти кажам точно за Фити, веројатно кажал на предавање. Конкретно за мојов трет семестар, еден професор дава 10 минути потсеќање, а друг дава во текот на цело полагање да листаш по книгата. Сите различно.
Фити кажа дека МОЖЕБИ ќе ни ја даде книгата на колоквиуми, и не на цел него само на неколку минути.И затоа треба да ја носиме, односно да биде оригинал.
Колеги , може ли да ве замолам да ми кажете АГРАРНА ПОЛИТИКА дали се поминува со прашања што се паѓале до сега ? Немам време да учам од книга , совет како да се помине лесно колоквиумов ???
Колеги некој да не ги има одговорите на кејсовите менаџмент 8и??...и ако ги има дали ќе може да ми ги прати плссс.