1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мoже зa прoлaз, зa oценa е пoтешкo пoбaрaј ги списoците сo oцени oд кoлoквиум и тие oд јaнуaри и види си сaмa, резултaтите сaми кaжувaaт ;) зa јуни и aвгуст мoже е другa прикaзнa, не знaм тoa, aмa зa јaнуaри знaм.

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Абе колешке све е индивидуално тоа.Ја мислење побарав само ете затоа што од мн блиски што го полагале во јануари ми рекоа лесно е.Немаме сите ист капацитет за учење.
    Секој различно кажува.Не е страшило нашиот факс.Само да се загрее столче треба малце.
    Јас пример сега основи на менаџмент го спремав само 3-4 дена по 2-3 часа на ден.И го положив.А демографија полагав од 10:15 а го учев само истиот ден од 7сабајле до 9 ,значи 2саати само и го положив со доста бодови(6 прашања утнав само од 30).Демографија е мн лесен предмет да тоа се знае ,но менаџмент пример сите направија баук од него,а според мене предметот излезе сосем спротивно.
    Но,не е битно тоа зборот ми беше секој од своја перспектива кажува,не учиме сите исто и не на сите ни треба исто време за да научиме нешто.

На jelly888 и sinorinJa им се допаѓа ова.
  3. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Koga treba da se odi na sistematski pregled i kade ?????????

4. Paolita

Paolita Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    150
    Провери си го мејлот, сигурно ти имаат пратено известување. Во секој случај еве:

З.У. Поликлиника на Универзитетот Св.” Кирил и Методиј” - Скопје,

им соопштува на редовните и вонредните студенти од ПРВА ГОДИНА

на ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ

да се јават на задолжителен систематски преглед од 10/11/2014 до20/11/2014година од 7.30 дo 12.00 часот

Систематскиот преглед ке се врши во просториите на Поликлиниката која е сместена до студенскиот дом “Кузман Јосифовски Питу”-Скопје на Ул.Митрополит Теодосиј Гологанов бр.58 и тоа по следниот распоред:

Понеделник10/11/2014.---Финансов менаџмент1група(индекс55654-57849)
    Вторник 11/11/2014. –-----Финансов менаџмент2група(индекс57850-58535)
    Среда 12/11/2014.------------Е-бизнис 7 група
    Четврток 13/11/2014 ------Менаџмент 5 група
    Петок 14/11/2014 ------Сметководство и рев.3група(индекс55872-58014)
    Понеделник17/11/2014.----Сметководство и рев.4група(индекс58015-58554)
    Вторник18/11/2014.---------Економија 6 група
    Среда 19/11/2014.------------Надворешна трговија 9група
    Четврток20/11/2014 ----------Маркетинг 8 група

Систематскиот преглед опфаќа:
    - Лабораторија (крвна слика и преглед на урина) напомена:студентот немора да биде гладен
    - Општ медицински преглед
    - Превентивен стоматолошки преглед

Потребни документи:-Индекс
    -Заверена здравствена легитимација и електронска Здравствена картичка.
    -Копија од здравствена легитимација(од 2 до 5 страна)

НАПОМЕНУВАМЕ ДЕКА согласно одлуката на советот на Универзитетот број 28/3 ниту на еден студент нема да му биде заверен зимскиот семестар додека З.У. Поликлиника на Универзитетот Св.” Кирил и Методиј” Скопје, не потврди во индексот дека студентот е систематски прегледан во 2014/ 2015 година.

ВАЖНО
    Се молат студентите строго да се придржуваат на распоредот за систематски преглед.

5. maaaa

maaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Fpi tesko li e na ispit I ima li otvoreni prasanja oti za 2 kolokvium ke daval otvoreni.... Ako ima nekoj iskustvo da mi kaze. Blagodaram

6. a.n.i

a.n.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Dali nekoj moze da prikaci rezultati po osnovi na smetkovodstvo?

7. natalka12

natalka12 Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Знае некој како е на испит Државно сметководство и сметководство на непрофитни организации?
    ги дава ли истите прашања како на колоквиум?

8. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не ми требаше ти да ми кажеш дека сите имаме различен приод кон предметите и различен исход, затоа што имам поголемо искуство од тебе на факултетов и можам ја тебе да ти кажувам само, а факт е дека сите индивидуални искуства собрани даваат целина и ја ти ја кажав целината зошто ти тоа го бараше. Побара мислење и го доби. Факт е дека е полесно преку колоквиуми на тој предмет за повисока оцена. Не реков дека не може да се извади, ама 10 никој не извади и не ни знам да добил некој во јануарска сесија 10. Кај овој професор и по Основи има малку 10 секогаш. А ако тебе не ти е за 10, тогаш тоа е друга работа.

А демографија 6 прашања да утнеш од 30 не се доста бодови, затоа што ја лани го учев помалце од 1 ден за двата колоквиуми и имав 10 и плус презентација - над 100 поени, а на 1 колоквиум не утнав ниедно прашање. :) Не знам што имаше врска едниов предмет со другиов, ама ако веќе спомна чисто да ти кажам дека не е за фалење твојот резултат :)

Последна измена: 10 ноември 2014
  9. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Колешке нез навистина кој проблем го имаш :) ја прашав за мислење ти ми кажа,и ти кажав фала а ти продолжуваш да ме убедуваш.И убаво кажа ЦЕЛИНА ,а целина е повеќе луѓе што ќе кажат а не само ти :)
    А за демографија никој не рече дека е фалење,јас самата реков дека предметот е прелесен,а и со 2саати учење ако сум успеала јас да извадам 36 бода од вк.45,а тоа е 9.Да учев саат повеќе или пола саат само повеќе ко што викаш ти си учела неполн ден ќе ми беа сите прашања точни :) Незнам што се обидуваш да ми објасниш ти! А јас најмногу и за менаџмент спомнав,не за демографија толку.Него го земав уз збор само затоа што има некој и два три дена го учеле па пак не извадиле мн поени.
    Се е индивидуално значи ;) А за тој факт дека можеш ти само да ми кажуваш бидејќи си постара се вараш.Ниту на мене ниту на било кој друг. Совет можеш да дадеш и свое лично мислење и го даде во првиот пост и фала ти :) И толку.

10. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Девојче ако бараш совети по форуми прифати ги и толку, а не да објаснуваш како ти си прашувала по други и ти кажувале друго итн. итн. итн. А и не знам зошто прашуваш тука, кога веќе нели ти кажале дека е подобро испит и не знам што е дилемата тогаш, кога си сигурна? Ти кажав убаво за тој предмет можам да ти дадам искуство, за ФПИ не можам зошто не знам како е на испит. Што имав најдобронамерно ти кажав со цел да ти помогнам да си се спасиш ти лично преку колоквиуми, ама очигледно ти не разбираш совет што е.
    А сигурно дека ја можам да ти кажувам искуство зошто сум ги имала тие предмети што ти сега ги имаш, сигурно не можеш ти мене зошто ти моиве уште си ги немала.
    И нема проблем.

11. sof4

sof4 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Moze nekoj da mi kaze iskustvo od ispit matematika ? bidejki padnav otprilika da znam sto kako odi

12. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    Сакам да прашам дали некој знае демографија колку поени дава од презентација или е за оценка плус

13. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    На испит има 6 задачи и 2 теоретски прашања, за да се положи треба да решиш најмалку 4( со три најчесто става на дополнителен) иако понекогаш прави и остапки од ова правило, така да ништо не се знае, најпотребно ти е среќа за предметов. :)

На sof4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sof4

sof4 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    fala mnogu na informacija :D

15. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не знам за оваа година, ама лани даваа максимум 5 поени за презентација. :)

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Стварно? :o Па не ми се исплати трудот што ќе ја правам и презентирам за 5 поени, т.е. може тие поени да не ми влијаат на оценката и да испадне џабе цела работа.
    Ај кој бил на предавање годинава нека каже дали е и сега 5

17. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ние мислевме 10 е без да прашаме одма првите часови кога го пуштија листот зедовме тема и на почеток презентиравме, и после на списоците со крајни оцени имаа по 5 максимум сите што презентираа, а некои и по 3... не знам зошто така, ама обавезно прашајте, кај нас беше 100 максимум од колоквиуми, а кај вас како што разбрав е 90 па може ќе биде 10 кај вас за да се стигне до 100. Прашајте, ете ја презентирав, а ништо не ми смени во оценката.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Moze li nekoj da prikaci rezultati od osnovi na e-biznis????

19. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Мислам дека е 3 поени, и затоа многу колеги ги имаа откажано презентациите од таа причина

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Ќе може ли некој да ги прикачи резултатите Аграрна политика? Однапред благодарам