Ќе се полага со книга и ќе биде на заокружување. Сите прашања со по неколку искази, најчесто двосмислени од кои може да е 1/2/3/4 или сите 5 точни. ЧИСТА ГЛУПОСТ е полагање со книга. Добива само авторот на книгата. Студентите ЕМ ОШТЕТЕНИ (зошто прашањата потешки) ем НЕПИСМЕНИ зошто не се полага предмет сосе книгата.
Основи на сметководство ќе го полагам на испит и мислев да земам приватни часови. Некој да ми препорача каде би можела да одам ?
Ти го препорачувам Баже. За два-три часа ќе научиш се, плус учиш работи што е сигурно дека ќе се паднат.
Кај Баже одам на математика и ни кажа дека нема да држи предавања сметководство бидејки сите термини му биле зафатни со математика..
Ааа, епа тогаш не знам друг. Хинт: најдобра опција ти е да земеш тетратка од некој лани што одел кај него и да ги извежбаш задачите. И нормално од либро да ги научиш зашо истите се вртат со години.
Знае ли некој кој се избрани за најдобри студенти годинава(пример за втора година) ? И дали се бира од екој смер или на ниво на цела генерација ? И каде би можело да се дознае тоа ? Поздрав
Јас незнам што давате пари по приватни часови, за некој предмети ајде ќе разберам ама за сметководство што секоја година едни исти прашања ги врти не се исплати!
Не се бира тоа, на почеток во 1 година се рангираат најдобрите 10 според поените од матура ама тоа е пред да почнеме, а после тоа никому ништо - секој за себе. А на промоцијата на дипломци ги истакнуваат тие 10.00 први примаат диплома и добиваат подарок, и после нив и останатите што се во најдобрите 10 студенти од факултетот според просек ги повикуваат да примат диплома први. Толку е нема избори никакви.
@Plavusa.17 се бира и тоа. Ако некој е во тие, сигурно е исконтактиран за да присуствува на настанот утре. @provocativewoman https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd....713_885230564829422_4591909975661124912_o.jpg
Oснoви нa екoнoмијa зa 2 пoени не гo пoлoжив првиoт кoлoквиум,Предрaг ми предaвa и пoтпишaнa сум нa сите списoци штo ги имa пуштенo дo сегa.Имaм шaнси дa ме пушти нa втoриoт кoлoквиум дa не oдaм нa испит?
Истот случај сум. Бев кај него на консултации, го прашав дали има некоја шанса барем условно да ме пушти на 2 кол. (во јауари само прв да го полагам ) и ми рече дека скалата била симната од 36 така да не може...