Jas imam zavrseno na ovaa grupa pred poveke od 15 god. Ne bas razbiram sto e prasanjeto, no ako e da se zapises, jas bi ti rekla ne. Golemo ne. Jas napraviv 10god iskustvo i toa vo zemja kade se e od drvo, od kuki do namestaj...Da imaf fakultet od nekoj popametna oblast bi zarabotuvala mnogu, mnogu poveke. Ovoj semestar zavrsiv vtor fakultet vo stranstvo, zatoa sto zastanav na 30$ na saat i so god. zemav ista suma (mozda mislis deka e mnogu, no ne e). Posebno ako mislis da ostanes vo MK. , ne bi ti preporacala. Da mi e sega ovoj pamet nikogas ne bi go zavrsila toj fakultet.
Какви прашања се паѓаат на испит маркетинг? Дали е потешко одколку на колоквиум? И дали има скратено нешто финансиски менаџмент и какви се прашањата на испит?
Da Ve prasam vo prva godina sum i ne uspeav da yemam nieden potpis,sto da pravam mozam da odam kaj profesorite da baram Moze li site potpisi da se platat i kolku cini plakanjeto na site potpisi?
A moze li site potpisi da se platat ili toa vazi samo ako ti fali eden potpis. p.s potpisi ni trebaat samo od profesorite ne i od asistentite?
Дали знаете како оди скалата макроекономија? Дали поените од двата колоквуми ги собира и ги дели на два, па ги додава бодовите од домашните? Или ги собира сите бодови заедно од колоквиуми и домашни и ги дели на два?
Некој да ми даде совет за финансиско сметководство за втор колоквиум?Потежок ли е од првиот?Се поминува со прашања од либро и тие од збирка?Се паѓаат или? :/
Потписи од професорите само,не ти треба од асистентите.Мислам дека имаше ограничување за тоа колку потписи можеш да платиш. Колку што памтам мислам дека беше 2 највеќе ама не сум сигурна можно е да сум грешка. Како и да е оди кај некој од професорите пробај,ако не на студентски прашај си.. за пари да земат можда и 10 потписи ќе ти дадат
Колешки дали трговско треба да прикачи уште некоја презентација на zephyr... некако на пола тема е застаната, дали заборавила или е толку материјал? (не одев на предавања и не сум запознаена)
Да не ја знае некој скалата за оценување менаџмент кај Шуклев? И како да пресметам колку бода имам...? Фала.
Колешки ако може некоја што од прилика се сеќава што се паѓало минатите години на втор колоквиум основи на сметководство да ми каже за да знам на што да обрнам поише внимание.