Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Колешке, тие презентации што се во групите се од лани, а и тогаш професор беше Горан Коевски.
    Најдобро е да си почекаме да ја стави таа 12 презентација на зефир или пак можеби е скратен тој дел од материјалот.
    Некој ако одел на предавања може да ни каже до каде застанала.

2. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    12 презентација е ставена вчера.. малце ме збуни зошто е за чек, а во некоја група прочитав дека за чек нема да треба |(

3. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Ми кажаа дека и лани имало за чек, ама повеќе работи од тој дел има сратено. И исто така слушнав дека најголем дел од прашањата на тестот биле од делот за меница и чек. :)

4. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Лани како што се сеќавам имаше неколку прашања за меница, а за чек мисла едно или ниедно. :D

5. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    НА предавање проф. кажала дека за чек нема да има ...

6. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Епа колешке кога веке си полагала кажи ми дали да ги читам прашањата од либро... се паѓа нешто или не? Зошто 160 прашања се, да не губам време (facepalm)

7. Lisa27

Lisa27 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Дали методи на продажба на испит има отворени прашања?

8. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Дa лaни се пaднaa дoстa прaшaњa oд либрo, aмa лaни пoлaгaвме кaј прoфесoрoт oд прaвен, сеa кaј aнгелa незнaм кaкo е. :|

9. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    74
    Колешки, на некоја да не и текнува на отворените прашања од лани на втор колоквиум ФПИ? Знам дека секоја година ги менува прашањата,ама отприлика да знам какви се зошто на прв колоквиум немаше. :)

10. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Дали организациско однесување ги повторува истите прашања на сите испитни сесии(што се паднаа на годинашните сесии) ?

11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Не ,не се повторуваат.Мн збореа дека се повторувале истите,па во август сега даде скроз трети.
    Во глобала не е тежок испитот воопшто ,но треба да се седне и да се научи малце.
    Јас сега во август кога полагав,не ми се учеше воопшто и отидов така само ,скоро неспремна.И со свои зборови пишував нешто,затоа што од трите прашања две беа од општа култура повеќе.Но асистентката не ми ги призна иако напишаното беше со точно значење,затоа што сакала до збор од книга да е,а не ние со свои зборови.Па затоа сега ке поучам од книга.
    Инаку трите прашања од август што беа: општо да се раскаже за Норми , за Вредности и за Ситуационата теорија на Херси и Бланчард.
    Но јас лично не верувам дека истиве ќе се повторат. :)

На sanie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    фала мирандаа :)

13. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Знам дека ви заврши полагањето и дека нема да ти биде секако од корист одговоров, но лани немаше отворени, целосно беше на заокружување и вториот, меѓутоа оваа година која е причината што смениле незнам, можеби дека многу положуваа на колоквиум само на заокружување, врска немам......

14. fournow

fournow Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    11
    Имам прашање за испитот по финансиски менаџмент,колку вкупно поени носи и каква е бодовната скала?

15. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Како е основи на маркетинг на испит?

16. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Не е точно дека лани на вториот ФПИ немаше отворени, јас полагав и убаво се сеќавам дека имаше 3 отворени прашања. По сите предмети што ги предава Михаил (мене до сега 3 ми предавал и на сите е ист принципот) само првиот колоквиум е исклучиво на заокружување (повеќекратен избор и т/н), додека вторите колоквиуми и испитите секогаш имаат и отворени прашања. Не сум била на испит, ама колеги што биле ми имаат кажувано.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Јас лани положив на колоквиум и го држеше асистент тој што му беше, заборавив како се викаше, тој и ми даде оценка, значи не го држеше Михаил, што значи сега е више професор. Иначе, сега ме замисли, лани положив и се ми стои дека немаше отворени прашања, меѓутоа сеа коа ќе ми се врати филмот, можно е да имаше, се извинувам ако сум грешка, не сум сигурен, хмммммммммммммм :^)

18. key.of.love

key.of.love Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Ќе биди некој фин да ми кажи макроекономија кои страни и теми не треба да се учат од учебникот?
    И ако некој има искуство да кажи како било на испит и на што треба повеќе да обрнам внимание при учењето ?

19. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Еве да споделам јас едно искуство со Методи на продажба. НИКОГАШ при здрав памет да не го избирате. На втор колоквиум даде прашања што нигде ги немаше и асистентите знаеа за таа глупост и само се смешкаа и пола од луѓето паднаа. Јас положив, ама не е поентата професорите да лажат и така да прават селекции. Доста е еден таков на Економски.

20. maci.m

maci.m Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Потполно се согласувам никогаш немојте да бирате методи на продажба никогаш!!!