Која е таа скрипта? Од кај ја зеде? Значи ми се дешава хаос со тие прашањата, ништо не помага, а и на приватни часови одев, што пари издадоа моите и пак ништо! Ааааа!
Мислам дека е доволно да ги пререшиш задачите од вежби и од збирката, ама според мене позезната е теоријата и затоа убаво учи ја од учебник, а посебно оние деловине со дефиниции што се заокружени. И се надевам дека на испит е полесно од колоквиуми. Со среќа
Скриптата ја имаше постирано по групиве, а не сум сигурна дали ја има по книжариве. Повеќете од неа учат и положуваат. Кај кого одеше на часови ти? Во август имало отворени прашања и многу лесно поминале колегиве..
Според мене најлесен ти е менаџмент на ризик, предава александар наумовски, лани колешка што го имсше ми кажа еден од најлесните предмети на економски бил. И јас ќе го одберам за летен семестар.... И плус ќе ми фали уште еден се мислам за анализа на финансиски извештаи...
Јас одев кај некоја професорка Софија. Инаку ај ќе разбркам и јас, ако ја најдеш прикачи ми ја овде плс. Може и јас ќе положам хахаха
За изборни предмети мислев ,јас сум на менаџмент и менаџмент на човечки ресурси ми е задолжителен предмет кои се изборни за овај семестар т.е мој 4ти семестар и кој од нив се со набројуванки ? мислам сега сум јасна позз колешке
@sanie изборни се сите со шифра 200 (и плус оние со шифра 100) што не ти се задолжителни за летен семестар. Покрај МЧР, Корпоративно управување е таков тип на предмет и јас лично имав одлично искуство.
Трговско уште нема резултати. Еееј математика и сметководство имаат трговско нема. Како не им е срам? Машина им ги прегледува тестовите и пак не се способни да ги достават резултатите на време. Замисли да ги прегледуваа рачно.
Скриптата ја има и во Либро, јас го поминав учебникот еднаш а потоа од скрипта ја учев теоријата. Мој совет е да ги пререшиш задачите од вежби и скриптата да ја научиш убаво.
Feminki srekna nova 2015 i site ispiti da si gi polozite. Ve molam pomognete mi ne sum polozila nitu eden ispit od prva godina sakam da polagam Osnovi na E-biznis,imam skripta i ispitni prasanja. Sto da ucam od skriptata ? Ispitnite prasanja od fotokopirnica Zoki ne gi razbiram.Vo prvata grupa ispitni prasanja stoi Incorrect ili Correct,no potoa ima i opcii Your answer :False Correct Answer :True Ve molam nekoj neka mi objasni sto znacat ovie oipcii. Dali mozam so ovie ispitni prasanja od fotokopirnica Zoki da go polozam ispitot ako ima nekoj drugi prasanja neka mi gi isprati. Ve molam za pomos ne sum polozila nitu eden od ispitite me faka panika!
Ќе може ли некој да ме насочи што е попаметно за 2 семестар , изборни предмети. Дали да земам еден или два и кои ?
Не знам како е на испит, ама знам дека има отворени прашања како што има на 2 колоквиум. Во тој семестар го имав Организациско однесување и одлично искуство имав значи пред 2 години и од мој личен аспект го препорачувам предметот. Па и немаш некој избор само тој и Социологија и Еколошки менаџмент ви се понудени како предмети со шифра 100, кај нас Еколошки беше во зимски тогаш и имавме само 2 понудени, ама префрлен е во летен сега и имате 3. Инаку, 1 треба да земеш, ама ако сакаш ти можеш да земеш и 2 и понатаму во некој друг семестар кога ќе треба 2 ти да земеш само 1, или па ако презапишеш 1 предмет нема да ти фали изборен зошто ќе имаш веќе земено повеќе од потребното - компензација нешто така, важно на крај мораш да имаш 31 предмет и + дипломската.
@Elena69221 само во тој семестар може, а инаку ако имаш просек над 8.5 можеш да запишеш уште 1 предмет во било кој семестар и наместо 4 да имаш 5 предмети.
@M-1207 ако не презапишеш ниеден предмет во текот на студирањето ништо не ти менува, исто ти е само ќе си учиш повеќе од другите и ќе си платиш поголема сума на пари кога ќе го запишеш семестарот а ако презапишеш е тогаш ќе ти биде корисно зошто нема да касниш со 1 предмет.