Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    Која е таа скрипта? Од кај ја зеде? Значи ми се дешава хаос со тие прашањата, ништо не помага, а и на приватни часови одев, што пари издадоа моите и пак ништо! Ааааа! :envy:

2. Lisa27

Lisa27 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Мислам дека е доволно да ги пререшиш задачите од вежби и од збирката, ама според мене позезната е теоријата и затоа убаво учи ја од учебник, а посебно оние деловине со дефиниции што се заокружени. И се надевам дека на испит е полесно од колоквиуми. Со среќа :)

3. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Скриптата ја имаше постирано по групиве, а не сум сигурна дали ја има по книжариве. Повеќете од неа учат и положуваат. Кај кого одеше на часови ти? Во август имало отворени прашања и многу лесно поминале колегиве.. :|

4. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Според мене најлесен ти е менаџмент на ризик, предава александар наумовски, лани колешка што го имсше ми кажа еден од најлесните предмети на економски бил. И јас ќе го одберам за летен семестар.... И плус ќе ми фали уште еден се мислам за анализа на финансиски извештаи...

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    koi se izborni za 4ti semestar i koj 2 od niv se polesni(so nabrojuvanki) ?

6. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    243
    Јас одев кај некоја професорка Софија. Инаку ај ќе разбркам и јас, ако ја најдеш прикачи ми ја овде плс. Може и јас ќе положам хахаха

7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    4.334
    @sanie Менаџмент на човечки ресурси или Корпоративно управување тие предмети се со набројување.

На sanie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    За изборни предмети мислев ,јас сум на менаџмент и менаџмент на човечки ресурси ми е задолжителен предмет :) кои се изборни за овај семестар т.е мој 4ти семестар и кој од нив се со набројуванки ? мислам сега сум јасна позз колешке

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    @sanie изборни се сите со шифра 200 (и плус оние со шифра 100) што не ти се задолжителни за летен семестар. Покрај МЧР, Корпоративно управување е таков тип на предмет и јас лично имав одлично искуство.

На sanie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    фала колешке :)

11. Heloise

Heloise Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    25
    Трговско уште нема резултати. Еееј математика и сметководство имаат трговско нема. Како не им е срам? Машина им ги прегледува тестовите и пак не се способни да ги достават резултатите на време. Замисли да ги прегледуваа рачно.

12. peperutka7

peperutka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    91
    Скриптата ја има и во Либро, јас го поминав учебникот еднаш а потоа од скрипта ја учев теоријата.
    Мој совет е да ги пререшиш задачите од вежби и скриптата да ја научиш убаво.

На ViktorijaG му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Feminki srekna nova 2015 i site ispiti da si gi polozite.
    Ve molam pomognete mi ne sum polozila nitu eden ispit od prva godina sakam da polagam Osnovi na E-biznis,imam skripta i ispitni prasanja.
    Sto da ucam od skriptata ?
    Ispitnite prasanja od fotokopirnica Zoki ne gi razbiram.Vo prvata grupa ispitni prasanja stoi Incorrect ili Correct,no potoa ima i opcii
    Your answer :False
    Correct Answer :True
    Ve molam nekoj neka mi objasni sto znacat ovie oipcii.
    Dali mozam so ovie ispitni prasanja od fotokopirnica Zoki da go polozam ispitot ako ima nekoj drugi prasanja neka mi gi isprati.

Ve molam za pomos ne sum polozila nitu eden od ispitite me faka panika!

14. maaaa

maaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Некој да ми каже каков е испитот ФПИ, дали има отворени прашања..

15. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    Ќе може ли некој да ме насочи што е попаметно за 2 семестар , изборни предмети. Дали да земам еден или два и кои ?

16. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не знам како е на испит, ама знам дека има отворени прашања како што има на 2 колоквиум.

Во тој семестар го имав Организациско однесување и одлично искуство имав значи пред 2 години и од мој личен аспект го препорачувам предметот. Па и немаш некој избор само тој и Социологија и Еколошки менаџмент ви се понудени како предмети со шифра 100, кај нас Еколошки беше во зимски тогаш и имавме само 2 понудени, ама префрлен е во летен сега и имате 3.
    Инаку, 1 треба да земеш, ама ако сакаш ти можеш да земеш и 2 и понатаму во некој друг семестар кога ќе треба 2 ти да земеш само 1, или па ако презапишеш 1 предмет нема да ти фали изборен зошто ќе имаш веќе земено повеќе од потребното - компензација нешто така, важно на крај мораш да имаш 31 предмет и + дипломската.

На M-1207 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Јас се каам што не земав два изборни лани.:doh: Освен во втор семестар, кога друг пат можам да земам два?

18. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    @Elena69221 само во тој семестар може, а инаку ако имаш просек над 8.5 можеш да запишеш уште 1 предмет во било кој семестар и наместо 4 да имаш 5 предмети.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    значи најкорисно е да се земат 2 ?

20. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    @M-1207 ако не презапишеш ниеден предмет во текот на студирањето ништо не ти менува, исто ти е само ќе си учиш повеќе од другите и ќе си платиш поголема сума на пари кога ќе го запишеш семестарот :) а ако презапишеш е тогаш ќе ти биде корисно зошто нема да касниш со 1 предмет.

На M-1207 му/ѝ се допаѓа ова.