И јас не знам кој да изберам за втор семестар.Имам слушнато дека Еколошки менаџмент бил лесен, а за другите не знам.Од Социологија и Организациско кој е полесен?Кој предава ?На кој начин оценуваат?Ако може некој што знае да каже
Здраво, Некој да не знае како е на испит Економика на претпријатие кај Кирил во Јануари сега ? Совет ако може некој од Вас тука да ми даде на што треба да обрнам повеќе внимание за да го положам ??? Фала Ви однапред
Организациско во никој случај зошто минатата година многу испопаѓаа не знам зошто ама не беше баш како шо кажуваа другите постарите генерации. Затоа најарно е да си го земеш Социологија или Еколошки менаџмент
Па и јас мислев да земам Еколошки и најверојатно Социологија.Знам дека порано Совиологија бил лесен, но се сменил професорот и сега не било толку лесно(демек требало есеј да пишуваат).Не знма колку е точно.
Nekoj da spodeli iskustvo za demografija i finansisko smetkovodstvo na ispit? Dali se vadat visoki oceni ili tesko?
Да, лани имало есеј да пишуваат, ама пак било прелесно, 90% на колоквиуми го положија колку што памтам.
Лaни есејoт не беше зaдoлжителен, гo пишувaвме зa пoвисoкa oценa. Инaку земете сoциoлoгијa пoлесен предмет дo сеa сум немaлa.
Луѓе кажете нешто за Економика на претпријатие на испит како е ??? На што треба да се обрне внимание повеќе ?? Фала Ви однапред
Колешки а нели максимален број на кредити во една година е 60, како да земеме по 2 изборни кога сите носат по 8 кредити и тогаш би имале 64 вкупно на крајот??
Научи се што има во скриптата и со сигурност положуваш. Јас дури и висока оценка извадив само со скрипта. Зборам за испит во август, а би требало да е исто и сега во јануари.
Moze li nekoj da mi pomogne so ispitot po Osnovi na e-biznis.Zar nikoj go nema polagano ovoj ispit.Ve molam za nekoja informacija.
И јас не ти го препорачувам организациско, т.е. не е толку тежок предметот само знаеш ние сакаме за изборен да биде стварно полесен предмет иначе се спрема за положување за два три дена , сега доколку сакаш повисока оценка и тој бара 5-6 дена. А за еколошки лани беше стварно прелесен 20-30 прашања имавме и само нив ги учевме , имаше и некое скриптиче 60тина страни само ништо не се разбираше така да нека не ве лаже големината на книгата. Годинава рече ќе издал книга така да прашајте си го од што ќе учите.