Знае некој како е за следниве предмети? Се бара редовност, проектни? Прашањата се на заокружување или отворени? Кој два се најлесни? 1. Социологија - Ристо Христов 2. Политика на технолошки развој - Гоце Петрески 3. Теорија на одлучување - Благоја Ѓорѓијовски 4. Маркетинг на трговски претпријатија - Анита Ц. Шулевска 5. Осигурување - Драги Јанев
Драги и Гоце би ги одбегнувала по секоја цена, им правеа проблеми на доста колеги од генерација... Социологија е многу лесен, а останатите два ги немам слушано, може друг слободно да се надоврзе...
Знае некој дали Ристо Христов ќе остане да предава Социологија за семестаров? Дека нели збореа во пензија треба да оди... Исто и за еколошки менаџмент, дали ќе издаде нова книга, па по неа да мора да се учи наместо од прашања?
За социологија најверојатно истиот професор ќе остане, а за еколошки една колешка му пишала на проф. и он и рекол дека и годинава нема да има книга
Decki kazete mi administrativna taksa za ispit koga se uplaka,moze den -dva pred ispit ili mora na denot koga e ispitot i potoa uplatnicata se nosi so prijavata na ispit ili na ispit se odi samo so prijava ?????
Можеш било кога да упатиш не е битна датата, и се носи заедно со пријавата на денот на полагање. Да прашам успат за МЧР дали го препорачувате за изборен, какво искуство сте имале?
Лично го немав предметот, но некои од колегите викаат дека е лесен, а други дека е тежок и дека има многу набројуванки што требало да се научат напамет. Ми рекоа дека давал најнебитни набројуванки така да не планирам да го земам, а и не би го препорачала.
Јас лани пишував есеј за 10-ка , гледај од дома спреми си ги научи ги по една странаипол минимум нека ти бидат и ќе немаш проблем. Само немој дефиниции да пишуваш како лекција , смени нешто со свои зборови. На повеќето колеги што пишувавме ни имаше дадено поени. Со среќа!
Не треба. Ме интересираше за Социологија дали бара редовност Ристо Христов, зошто прочитав дека и годинава останувал истиот професор... па сакам да го изберам за втор изборен во втор семестар или пак организациско не сум сигурна
Moze li nekoj da mi kaze sto se paga na ispit na Osnovi na smetkovodstvo ima li nekoj da mi isprati ispitni prasanja.
Јас го имам како редовен МЧР. Бара редовност? Корисни се предавањата? Со оглед на тоа што има кејсови, треба оргинал книга за на полагање?
Дали социологија можее да се извади висока оценка затоа што некои викаат дека ако не те запамтил проф од предавања не ти пишува висока оценка.