Пρедметот не е лесен, на испит(или κолоκвиум) дава теоρија и задачи. Теоρијата е повеќе логичκи да се ρазмисли,нема ништо κонκρетно κаκо во κнигата. Задачите се полесни во споρедба со теоρијата. Пожелно е да се пρисуствува на пρедавањата и на вежби заρади задачите. @cvetce93 на обуκите може да учествува κој саκа, не е само за членовите на Аисеκ.
денесполагав и ми се падна скроз ист тест од либро, али сама ги одговарав не се ослонував на тие одговори и мислам дека имам 2 или 3 грешни...
Дечки продавам Корпоративно управување учебник,нов,лани купен значи последното издание,подвлечено е она што се паднало и што било нагласено дека треба да се учи,плус со многу добра карма,ако е заинтересиран некој нека ми пише во лп
Сакам да прашам дали во втор семестар ако земам 2 изборни, дали навистина од трет семестар па натаму имам право да НЕ земам еден изборен бидејќи веќе ке имам плус 8 кредити од вториот изборен овој семестар?
Да. За да имаш 31 предмет на крај треба да имаш 7 семестри со 4 предмети и еден со 3 предмети. Кој ќе ти биде со 3 сама си бираш. Друг случај е ако презапишеш предмет ќе си имаш веќе предмет значи нема да ти фали, но така веќе нема да имаш право да не земеш изборен. Се надевам дека ме сфати што сакав да кажам
Колешки дали мислите дека веднаш оваа недела,кога почнуваме со предавањата. ќе почнат да пуштаат списоци за присуство ?
Јас имам едно прашање.. Пријавував сега семестар и океј тоа си пријавив, е сега нели ги дава предметите што ми остануваат од 8ми семестар и ми ги дава Локални финансии, Хартии од вредност и портфолио менаџмент и Управувачко сметководство.. Нели како прво Управувачко е исфрлен од финансиски менаџмент а како второ Локални финансии е преместен во 7ми семестар? Грешка е ова или пак вратиле по старо затоа што како што знам ова беше по стара програма?
Мислам управувачко не е отфрлен јас лани слушав со смер финансиски менаџмент, а јас сум смер менаџмент.
Да, но ние сме прва генерација од кога е отфрлен, тие пред нас имаат но за нас и тие после нас е отфрлен заедно со Менаџмент, Економија на инвестиции и Осигурување
Епа штом така, ако си 2013-2014тогаш е сигурно отфрлен, може уште не им е регулиранo тоа во е - индексот.
^ 2012/2013 сум, од тогаш се овие промени. Се надевам дека е до нив проблемот, но вака мислам немаше проблем со другите предмети.. Само да не го вратиле пак, не се нормални!
@cvetce93 Истото се чудев и јас, верувам дека е грешка и пишав на Валентина и очекувам одговор на мејл.
Koleskite koi gi polagale predmetite Smet.na trosoci i Matematicki metodi ako mozat da mi kazat na koi od ovie dva predmeti e podobro da se odi kaj Baze na privatni casovi? Ili za dvata predmeti e potrebno ? Fala odnapred.