Некој да сподели искуство анализа на временски серии, начин на полагање , лесен/тежок материјал...ако се отсуствува некој час дали може да се научи предавањето или само од час се учи ,пошто нели се е на компјутер?:
За сметководство на трошоци ти ја препорачувам еми,многу ја фалеа мои колешки јас планирам да одам за управувачко кај неа, а за математички методи незнам.
Znae li nekoj koga ke ima rezultati od ispitite po Osnovi na e - biznis i po Osnovi na smetkovodstvo??? Ljubisa Janevski koga ima priemni denovi???
Ме интересира дали материјалот статистика може да се совлада со предавања од Славе и вежби ? Сакав да одам кај Драган, но неговиот термин ми се поклопува со економика...
Информација за изборниве предмети: Економија на работна сила, Девизна политика, Англиски2, Управување со резултати, Еколошки менаџмент
Англисκи 2 е многу лесен пρедмет, највеќе пρашања од теκстовите дава. Упρавување со ρезултати исто не е тежоκ пρедмет,има набρојуванκи и мала беше сκρиптата,не ми теκнува κолκу стρ. За дρугите пρедмети не знам ништо
Може некој да ми даде повеќе информации околу предметот социологија инаку и оваа година го предава професорот Ристо Христов и дали се учи од книга како се поминува ? фала однапред
А кој го предава УПРАВУВАЊЕ СО РЕЗУЛТАТИ и дали бара присуство или оценката е само од колоквиуми? Фала однапред
Ako ima iskustvo nekoja koleska tuka,od Ekonomski so Work&Travel.Konkretno za Ocean City.Se blizi posledniot rok za apliciranje i se odluciv za Ocean City od taa pricina sto e ubavo mesto za setanje,zabava i sl.A i ubava plaza imalo.Jas bi rabotela edna rabota samo,bidejki sakam da imam poveke vreme i za setanje. Pa ako bila nekoja koleska na istovo mesto da mi kaze odprilika kako e ili pak ako ima poubavo mesto nekoe od ova da mi posocite. Bitno mi e na prvo mesto da ima ubavi mesta za setanje i zabava,a voedno i ubava rabota.
Ne poloziv nitu eden predmet od prv semestar,dali toa znaci deka avtomatski me prefrlaat od drzavna vo privatna kvota pri upis na vtor semestar??
Доколку предава некоја книги за втор семестар..статистика, економика, еколошки и социологија нека ми пише во ЛП за цената.
Некој да каже нешто повеќе за предметите јавни финансии, монетарна економија, социологија и еколошки менаџмент... полагањата, предавањата, редовност..?
Економија на работна сила уште Гоце го предава? Ако да, тогаш би стоела настрана од тој предмет. Доста колеги имаа проблем со него во моја генерација, иако материјалот е многу лесен.