Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Здраво! Сакам да ве прашам за смерот финансиски менаџмент ми треба мислење и колку поени ти се потребни да влезиш со државна квота на економскиот факултет,ви благодарам однапред :)

Последна измена: 3 февруари 2015
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    @KejtV за ниеден смер не може да се каже затоа што тоа зависи само од конкуренцијата со која ќе се погодиш кога ќе се запишуваш. За овој смер конкуренцијата е најјака. Обично државна е од 90-тина нагоре, а приватна од 80-тина нагоре. Во 2012 последниот во државна беше со 92.нешто.

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Да не продава некој Деловно планирање книга?

4. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Фала многу :)

5. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    74
    Колешки, знаете дали монетарна економија ќе остане истата книга? :)

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Некоја да биде љубезна да ми каже нешто повеќе за смерот Маркетинг?
    И дали само во прва година има математика,или има и понатака? Т.е знам дека во прва година се учат две математики.
    Ама сакам некоја да ми објасни како е? Дали е многу тешко? Ако си учиш,дали можеш све да си положиш...
    И дали воошто би имала шанси да ме примат на Еконсмскиов факултет,со две години многу добар успех и две години одлична?
    Или па голема е конкуренцијата? Конкретно ме интересира за смерот Маркетинг?

Однапред благодарна :)

На Emchence25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Mi trebaat za prva godina II semestar knigi ili fotokopii od knigi po Ekonomika na pretprijatie i Statistika za biznis i ekonomija,ako imate i prasanja za kolokviumi i za ispit i tie bi gi zela.

Ako nekoj prodava neka mi pise.

8. Sirusho

Sirusho Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Луѓе кај се наоѓа мемфес?

9. Emchence25

Emchence25 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Некоја да биде љубезна да ми каже нешто повеќе за смерот Маркетинг?
    И дали само во прва година има математика,или има и понатака? Т.е знам дека во прва година се учат две математики.
    Ама сакам некоја да ми објасни како е? Дали е многу тешко? Ако си учиш,дали можеш све да си положиш...
    И дали воошто би имала шанси да ме примат на Еконсмскиов факултет,со две години многу добар успех и две години одлична?
    Или па голема е конкуренцијата? Конкретно ме интересира за смерот Маркетинг?
    Однапред благодарна :)

Јас сум прва година на смерот Маркетинг,и сите смерови во прва година учат исти предмети,а од втора година се распределуваат според смерови.Математика има само во прва година.Ако си учиш редовно се ќе положиш.Би требало да те примат,кај некои смерови има конкуренција а кај некои не. :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sanie

sanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Здраво,дали некој знае дали партиципацијата може да се плаќа на рати да ми објасни во врска со ова,инаку се работи за приватна квота т.е од државна ќе бидам префрлена во приватна овај семестар

11. smiley666

smiley666 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Тρеба да составиш само молба со име пρезиме, смеρ ,бρој на индеκс и на уплатницата си ја пишуваш половината од сумата за паρтиципација и ги даваш на студентсκи :)

На sanie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. reginafibi

reginafibi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Продавам книги за втор семестар: економика на претпријатие, организациско однесување и социологија (подвлечени прашања од колоквиуми + прашања од либро). Пишете ми во лп

13. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Дипломиран економист сум на маркетинг смер. За мене нај инспиративен смер и департман. Прекрасни професори. Главен професор на катедра ти е Проф.Др.Снежана Ристеска Јовановска - реткост од професор во позитивна смисла. Се што ќе слушнеш спротивно не е вистина.Внимавај во прва година со статистика и математика... Се што те интересира можеш да ме прашаш во врска со предмети , начинн на полагање, редовни изборни предмети... позз

14. elena6

elena6 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    Продава некој книга по ревизија оргинал?

15. Lisa27

Lisa27 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    10
    Ако некој продава книга анализа на временски серии нека ми пише во лп :)

16. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Трговско право мора лично да земам оценка? Би правила професорката проблем ако пратам колешка?

17. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Aко може некој совет за РЕВИЗИЈА што да се учи, на што да се посвети повеќе внимание, каков и е стилот на поставување прашања т.е структурата на тестот ? Дали имаат корист предавањата и сл?

18. srnichkaa

srnichkaa Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Ρевизија тρеба да се учат сите набρојуванκи и табели, обемен е матеρијалот и многу полесно е на κолоκвиум. Тестот има 20 пρашања Т/Н, 10 со повеќеκρатен избоρ (од κои еден е точен одговоρ), 10 од отвоρен тип (може да биде дефиниција,а повеќето се набρојуванκи. Аκо баρа да набρоиш 10 набρојуванκи а нпишеш 7/8,дава поени) и 2 κејса слични κаκо што се обρаботуваат на вежби. Κоρисни се пρедавањата, ќе пушта тестови,не го вρеднува напишаното во тестот, ќе биде κаκо доκаз за пρисуство и тие поени се плус во оценувањето. Од тие пρашања се паѓаат и на κолоκвиум. :)

На Iv.girl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    Ако може некој да ми каже совет за избор на ментор за дипломска со кој има добра соработка? Од катедра финансиски менаџмент :)

20. Paolita

Paolita Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    150
    На iknow немам ниедна оценка внесено иако во индексот ми се впишани сите.При заверување на зимскиот и упис на летниот семестар ништо не ми кажаа.Да не ќе ми прават подоцна некаков проблем за тоа? И кога ќе ми бидат внесени оценките во iknow системот?