Здраво! Сакам да ве прашам за смерот финансиски менаџмент ми треба мислење и колку поени ти се потребни да влезиш со државна квота на економскиот факултет,ви благодарам однапред
@KejtV за ниеден смер не може да се каже затоа што тоа зависи само од конкуренцијата со која ќе се погодиш кога ќе се запишуваш. За овој смер конкуренцијата е најјака. Обично државна е од 90-тина нагоре, а приватна од 80-тина нагоре. Во 2012 последниот во државна беше со 92.нешто.
Некоја да биде љубезна да ми каже нешто повеќе за смерот Маркетинг? И дали само во прва година има математика,или има и понатака? Т.е знам дека во прва година се учат две математики. Ама сакам некоја да ми објасни како е? Дали е многу тешко? Ако си учиш,дали можеш све да си положиш... И дали воошто би имала шанси да ме примат на Еконсмскиов факултет,со две години многу добар успех и две години одлична? Или па голема е конкуренцијата? Конкретно ме интересира за смерот Маркетинг? Однапред благодарна
Mi trebaat za prva godina II semestar knigi ili fotokopii od knigi po Ekonomika na pretprijatie i Statistika za biznis i ekonomija,ako imate i prasanja za kolokviumi i za ispit i tie bi gi zela. Ako nekoj prodava neka mi pise.
Некоја да биде љубезна да ми каже нешто повеќе за смерот Маркетинг? И дали само во прва година има математика,или има и понатака? Т.е знам дека во прва година се учат две математики. Ама сакам некоја да ми објасни како е? Дали е многу тешко? Ако си учиш,дали можеш све да си положиш... И дали воошто би имала шанси да ме примат на Еконсмскиов факултет,со две години многу добар успех и две години одлична? Или па голема е конкуренцијата? Конкретно ме интересира за смерот Маркетинг? Однапред благодарна Јас сум прва година на смерот Маркетинг,и сите смерови во прва година учат исти предмети,а од втора година се распределуваат според смерови.Математика има само во прва година.Ако си учиш редовно се ќе положиш.Би требало да те примат,кај некои смерови има конкуренција а кај некои не.
Здраво,дали некој знае дали партиципацијата може да се плаќа на рати да ми објасни во врска со ова,инаку се работи за приватна квота т.е од државна ќе бидам префрлена во приватна овај семестар
Тρеба да составиш само молба со име пρезиме, смеρ ,бρој на индеκс и на уплатницата си ја пишуваш половината од сумата за паρтиципација и ги даваш на студентсκи
Продавам книги за втор семестар: економика на претпријатие, организациско однесување и социологија (подвлечени прашања од колоквиуми + прашања од либро). Пишете ми во лп
Дипломиран економист сум на маркетинг смер. За мене нај инспиративен смер и департман. Прекрасни професори. Главен професор на катедра ти е Проф.Др.Снежана Ристеска Јовановска - реткост од професор во позитивна смисла. Се што ќе слушнеш спротивно не е вистина.Внимавај во прва година со статистика и математика... Се што те интересира можеш да ме прашаш во врска со предмети , начинн на полагање, редовни изборни предмети... позз
Aко може некој совет за РЕВИЗИЈА што да се учи, на што да се посвети повеќе внимание, каков и е стилот на поставување прашања т.е структурата на тестот ? Дали имаат корист предавањата и сл?
Ρевизија тρеба да се учат сите набρојуванκи и табели, обемен е матеρијалот и многу полесно е на κолоκвиум. Тестот има 20 пρашања Т/Н, 10 со повеќеκρатен избоρ (од κои еден е точен одговоρ), 10 од отвоρен тип (може да биде дефиниција,а повеќето се набρојуванκи. Аκо баρа да набρоиш 10 набρојуванκи а нпишеш 7/8,дава поени) и 2 κејса слични κаκо што се обρаботуваат на вежби. Κоρисни се пρедавањата, ќе пушта тестови,не го вρеднува напишаното во тестот, ќе биде κаκо доκаз за пρисуство и тие поени се плус во оценувањето. Од тие пρашања се паѓаат и на κолоκвиум.
Ако може некој да ми каже совет за избор на ментор за дипломска со кој има добра соработка? Од катедра финансиски менаџмент
На iknow немам ниедна оценка внесено иако во индексот ми се впишани сите.При заверување на зимскиот и упис на летниот семестар ништо не ми кажаа.Да не ќе ми прават подоцна некаков проблем за тоа? И кога ќе ми бидат внесени оценките во iknow системот?