Дали некој што бил на предавање Социологија може да ми каже од кој материјал треба да учам? Освен прашањата во либро да земам некој учебник или може само со скрипта?
Имаш книга во либро,ако сакаш повисока оцена купи ја.350 страници има.Професорот ке крати материјал од неа и онака
Влегуваш дефинитивно на факултетов.Математика има само прва година и само една е,не се повеќе.Понатака има изборен математика,така што и не мора да избереш.За некои предмети треба редовно учење,а за некои можеш да учиш и три-четири дена пред колоквиум и да положиш со висока.Поздрав
Само набројуванки и дефицинии, слики и табели ? Значи текстот не треб? И дали имаш колешке некои прашања во стилот како што дава или некоја насока како да се учи предметов ?
Само главни набројуванки и дефиниции. Многу е полесно на колоквиум отколку испит. Кејсовите ги дава исти како што се работат на вежбите, со исти одговори.
Многу подобро кај Габер. Јас бев кај Билбиловска и врска нема од предавање, плус не те пушта туку така. Јас имав напишано, но ми кажа дека сум препишувала, иако никој не ме фатил, а и не препишував и не ме пушти.. Со Габер има разбирачка, а со оваа... Јас имам такво искуство, за секој случај ако сакаш прашај си и други колеги.. позз
Бидејќи сум нова, и ме интересира економијава. И учам моментално во економско училишто па планирам да го продолжам моето натамошно образование во економски факултет Скопје. Ќе можете ли да ми дадете повеќе информации. И дали математиката која ја има е претешка ?
Ekonomika na pretprijatie moze da se polozi samo so skriptata od fotokopirirnica Zoki,ili mora od ucebnik da se uci??? Prasanjata za kolokvium ekonomika sto gi ima vo fotokopirnica Zoki se pagaat ili sekoja godina ima novi??
Јaс учев oд книгa и нa кoлoквиум се пaднaa сaмo глaвните нaбрoјувaнки и бoлдирaните дефиниции. Инaку прaшaњaтa oд зoки не се пaѓaaт
@Elena69221 минатата година не даде баш само најбитни набројуванки и дефиниции даде и рандом онака од книгата Али и да ги учиш само нив ќе поминеш солидно
zdravo devojkiii mozebi malce ne e za v o ovaa tema no da ve prasam dali nekojaod vas ima biznis plan?