Колоквиумите се на заокружување со повеќе точни одговори. Прашањата се логички, ги поставува на тој начин да мора да го имаш научено, поточно убаво разбрано материјалот. Првиот колоквиум е потежок за разлика од вториот и а и материјалот е подосаден за прв зашто се учат монетарни теории а вториот колоквиум е за монетарна политика што е далеку поинтересно и логично. И да, нема потреба да се плашите, научете убаво и ќе немате проблем со положување. Резултати дава истиот ден, после неколку саати од полагањето. Со лесно
60% од прашањата да ти се точни, односно 30 бода од вкупно 50. Лани мислам дека имаше по 25 прашања на колоквиум, секое носеше по 2 бода, значи требало 15 да ти бидат точни за да положиш со минимум.
^ За прашањата од Либро не знам дали се паѓаат, јас лани ги немав набавено (искрено ректко купувам прашања), ниту пак со тие колеги повеќе што комуницирам имам зборено околу тоа. Иначе не дека поминуваат само 30-35 луѓе, туку отприлика толкав процент од студентите го положуваат првиот колоквиум (според искуство од последните неколку години откако предава овој професор) додека за вториот тој процент е повисок, што значи "чистката" се прави на првиот.
Може некоја што го имала предметот меѓународна економија да ми пише во лп. Имам некои прашања. Благодарам однапред.
Kade tocno se naoga prostorijata memfes ? I dali nekoj znae ,Emi dali dava casovi za ispit po smetkovodstvo na trosoci ,konkretno za majsko-junska sesija.I kako e na ispit po istiov predmet? Bidejki na prviov kolokvium utre ne planiram ni da odam,ke odam vo stranstvo.
Може ли некој да ми објасни повеќе за постдипломски на Економски ? Што, како оди ? Јас имам завршено на приватен па ме интересира како оди на државни постидпломски студии ? Фала оданпред !
најверројатно 60-68 6ка 69-77 7ка 78-86 8ка 87-95 9ка и 95-100 десетка зашо и сам кажа на предаванје ако утнеш 2-3 прашања нема 10ка
Ќе може некој да ми каже, за еколошки менаџмент колоквиумот, дали прашањата ќе бидат со еден точен одговор или повеќе и отприлика колку прашања ќе има?