Може ли да ми каже некој предлог за лесен изборен од зимски семестар освен англиски1 и трговско право? Уште тој предмет ми фали за дипломирање и треба сега да го изберам за да поднесам молба да го полагам без да ми е слушан, за да не запишувам семестар со 1 предмет. Слушнав дека демографија бил лесен ама на колоквуим зашто се полагало со книга но како е на испит? Значи ми треба изборен предмет од зимски семестар што е лесен на испит и притоа да не е со отворени прашања зашто сум од Маркетинг смер па немаме многу предмети полагано во тој принцип и тешко ми е да учам испит со отворени прашања и раскажување. Фала многу однапред.
Демографија го немам полагано на испит, ама можам да ти кажам дека материјалот е многу лесен, така да, не е битно дали на испит или на колоквиум ќе се полага, таа е тежината. Плус на заокружување со еден точен одговор. За ден-два се учи и има доста работи од општа култура.
Mozes metodi na prodazba. Snezana sto e prof na vas smer go predava. Se diga uka buka za predmetov, a LESEN e! Moze da imas prasana sto gi nema vo kniga, a od nebo se poznava deka e toj odgovorot. Se e na zaokruzuvane.
Тие што купувавме книги за на колоквиум само џабе беше се. Потешки беа прашањата 10 пати повеќе. Од тие што положивме на колоквиум имаше едвај 5 10-ки а на испит 80% имаа 10-ки а другото 9ки и нешто ситно 8-ци Иначе како сакаш, земи ги ќе положиш. И сестра ми го зема како последен предмет за дипломирање
Да предложите некоја фирма за пракса а да не биде тоа банка, не сум заинтересирана за по банките многу...
Демографија е прелесно на испит. Јас полагав во јануари и извадив 9 со читање два дена. Не се полага со книга, ама е лесно. Ако го споредуваш овој предмет со методи на продажба ќе ти кажам дека демографија е многу полесно за читање и положување. Ова ти го кажувам од искуство. А, демографија е позната материјата и е од општа култура.
Devojki ke saka li nekoja od vas da spodeli iskustvo za Ekonomika na pretprijatie na ispit kako e ? Ako ja naucam skriptata i nesto od prasanja dovolno ke e ili treba i od kniga
На испит е така-така. Бара малку читање и од книгата. Јас учев само од скрипти и паѓав за 1-2бода, бидејќи имаше прашања што ги има само во книга, а во скриптите не. Преку колоквиум е полесно дефинитивно.Презапишан ми беше сега, втора сум јас и преку колоквиуми извадив 8 со два дена учење пред колоквиумите, но убаво учење само од скрипта. А за испит дефинитивно бара мало читање и од книга, но мене никако не ми се отвараше книгата.
Економика зависи од сесијата како ќе се погодат прашањата. Некогаш дава тешки, збунувачки, слични понудени одговори. Јас го положив во август мислам беше, пред 2 год. и тогаш се погодија лесни прашања и извадив 9ка. Си ја учиш скриптата цела, и само дополнително си читкаш од книга да надополниш. Ако мислиш на прашањата од Либро, мене не ми помогнаа, ама може сега има понови.
Учам средно економско училиште (трета година) и сум Заинтересирана да се запишам на овој смер на економски факултет, но сакам да бидам подетално информирана во врска со предметите што се изучуваат и дали според вас е перспективен? Дали некоја од вас го има учено смерот и покрај тоа што математиката не и е толку јака страна како што е случајот кај мене?