Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Кога ќе запишуваш година тогаш пишуваш и изборни предмети. Инаку да може и во готово да се плати цел износ партиципација.

2. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    Финансиско сметководство лесен ли е?
    каков е испитот :^)

и што имаат врска кредитите
    што ако имаш 34 или 35?

пс: може сум досадна ама со да правам незнам ако одат овие работи
    ќе се вклопам и јас :$

3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ама нели ти сега се запиша, прва година си.... Зошто ти е финансиско сметководство? :D

Па ништо максимум кредити кои можеш да ги запишеш во еден семестар се 35, сеа до душа јас имав запишано минатиот семестар 36, па никому и ништо... :D Ќе се вклопиш, сигурно :)

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Ако може некој да ми каже нешто за Управување со производ.. Се мислам дали го го земам за изборен..

5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401

Абе дечки, не се мачите со тешки изборни, значи земете трговско право, Англиски, Основи на Е-бизнис, Аграрна политика, не такви предмети, глејте што полесно да поминете... Тоа е мое мислење, јас Трговско право го земав во прва прв семестар... :D

6. Bibko

Bibko Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    41
    Дефинитивно најлесен испит е трговско право

7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    АЈ ве молам, некој кој имал англиски 1, да ми пише во лп да го испрашам нешто за предметот... Плс... :D

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    ај ако може да ми каже некој за втор уписен рок колку слободни места има бидејки стварно и треба на другарка ми фала однапред :)

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ За втор уписен,не сум сигурна но мислам дека има на страната на економскиот.

А инаку колешке Вип,јас имав англиски еден овој семестар,предметот е боза,јас отидов на полагање така и полозив,а да сум ја отворела книгата сигурно ќе положев со повисока оценка. Прашањата се сите од книгата,60 мислам дека беа,многу малку имаше граматика,се е од текстовите.. најчесто за дефинициите,такви ствари... И материјалот е лесен,така да не се двоуми дали да го земеш. Плус,ако сакаш ,можеш да си активна на предавањата дава проф. поени. :)

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешке јас размислувам на картата, да го упишам како изборен ама да го оставам свесно за испит.... Бидејки имам 4 задолжителни, и да не бирам 2 изборни од ужасниот втор семестар, сеа ќе упишам 5, и да го полагамна испит а да не идам ни на предавања ни ништо.... Тоа ме интересираше дали бара редовност.... П.С. Колкава е книгата? Незнам дали да изиграм вака, уште се мислам, ама најверојатно...

11. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Aнглиски ти е секако на испит,нема колоквиуми.. Абе,отиди на неколку чисто онака да си у тек,оди еднаш неделно на пример,мислам дека ние имавме три пати,не се сеќавам баш... Книгата може и фотокопирана,мислам дека бесхе некаде околу 100 и нешто страни... Абе многу е лесно,запиши го секако,нема да се покаеш.. И ние прво мислевме дека се покајавме шо запишавме,али тоа оти ја немавме книгата отворено да видиме колку е лесен материјалот. Али,ти си знаеш,да не испадне дека после сум јас крива ако ти се деси нешто! :D ;)

12. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    Девојки,да прашам на смеров е-бизнис било се на англиски од втора година? И предавања и испитите на англиски ги земаш или како?...

13. Mila992

Mila992 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Девојки, сега кога ке ја запишуваме годината... ке треба еден изборен да одбереме? Дали во листовите ке треба да напишеме изборен и за другиот семестар или тоа подоцна?

14. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Да само еден изборен, т.е. за овој првиов семестар се бира. За втор се бира кога ќе го запишуваш вториот.

15. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Да прашам дали сега треба да платиме прва рата за државна или приватна квота, тие 4050 за се и сешто и 750 за ИКСА...и после при упис на зимски семестар уште тоа што е наведено тука http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/ ... a-semestar ....затоа што некако исти ми изгледаат работиве :^)

16. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    ај пишете нешто повеќе за предметот трговско право
    каков е предметот, испитот и професорот ?

17. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42

ај препорачајтени некои предмете изборни што се полесни сега за почеток кој да ги избереме...

18. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Знае некој за изборниов предмет макроекономија кај кој професор е? и дали се полага на колоквиуми или право испит. сакам да го земам сега изборен во 1ва год. па ако може некој нека ме информира :)

19. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Значи некоја девојка претходно ви кажа. Зошто се залетувате по тие предмети, макроекономии и незнам кои. Земете си го трговско право, не да е лесен туку прелесен е, од едни скриптички се учи и нема шанси да паднете, плус со еден точен одговор ви се колоквиумите (за разлика од сите други предмети каде што е со повеќекратен одговор).

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Значи колешке, и Мистириус добро ти кажа, ако сакаш вака да направиш, тогаш со англискиов имаш полн погодок ;). Јас 2 пати бев на предавање во цел семестар, а и немаш никаква потреба да одиш, оти ќе читате текстови за 5 одд и слично и ќе ја слушате како она имала многу студенти, де на правен, де на економски, де на филолошки |( ........ значи, големо тепање на време. Не дава колоквиуми, ќе полагате целосно кога ќе биде време за 2 колоквиум, а после на испит слушнав дека демек, ги дала истите прашања од ние тоа што го полагавме првиот пат, ништо не сменила. Прашањата од текстовите беа и неш граматика, јас не ни ги читав, така отидов на полагање и имав 9. Со малку читање, може многу лесно и 10 да се земе. Затоа, ич не му ја мисли, земај англиски и уживај :)

Имаш пишано за трговско и на претходните страници. Јас професорот го видов кога отидов оценка да си земам, асистентката ги држеше предавањата. Немаш потреба од одење на предавања, јас 2 пати бев и толку. Лесен е предметот, имаш скрипта од некои си 100 страни, кои лесно се читаат, мислам, за еден ден се спрема колоквиумот. Така да, не се мисли мн, и земи го сега во прв семестар. Или трговско или англиски 1. Полесни нема.

Дај не се зафркавајте. Јас имам макроекономија сега задолжителен, во втора година и се мислам како ќе го положам покрај другиве во семестаров. Имаш економија задолжителен, каде што ќе ја учите основата на микро и макро, а макро уште сега така раздлабочено, не ти треба ама баш ич.

Значи, за сите бруцоши, трговско и англиски, бирајте меѓу овие два и тоа е тоа.