Кога ќе запишуваш година тогаш пишуваш и изборни предмети. Инаку да може и во готово да се плати цел износ партиципација.
Финансиско сметководство лесен ли е? каков е испитот и што имаат врска кредитите што ако имаш 34 или 35? пс: може сум досадна ама со да правам незнам ако одат овие работи ќе се вклопам и јас
Ама нели ти сега се запиша, прва година си.... Зошто ти е финансиско сметководство? Па ништо максимум кредити кои можеш да ги запишеш во еден семестар се 35, сеа до душа јас имав запишано минатиот семестар 36, па никому и ништо... Ќе се вклопиш, сигурно
Абе дечки, не се мачите со тешки изборни, значи земете трговско право, Англиски, Основи на Е-бизнис, Аграрна политика, не такви предмети, глејте што полесно да поминете... Тоа е мое мислење, јас Трговско право го земав во прва прв семестар...
ај ако може да ми каже некој за втор уписен рок колку слободни места има бидејки стварно и треба на другарка ми фала однапред
^^ За втор уписен,не сум сигурна но мислам дека има на страната на економскиот. А инаку колешке Вип,јас имав англиски еден овој семестар,предметот е боза,јас отидов на полагање така и полозив,а да сум ја отворела книгата сигурно ќе положев со повисока оценка. Прашањата се сите од книгата,60 мислам дека беа,многу малку имаше граматика,се е од текстовите.. најчесто за дефинициите,такви ствари... И материјалот е лесен,така да не се двоуми дали да го земеш. Плус,ако сакаш ,можеш да си активна на предавањата дава проф. поени.
Колешке јас размислувам на картата, да го упишам како изборен ама да го оставам свесно за испит.... Бидејки имам 4 задолжителни, и да не бирам 2 изборни од ужасниот втор семестар, сеа ќе упишам 5, и да го полагамна испит а да не идам ни на предавања ни ништо.... Тоа ме интересираше дали бара редовност.... П.С. Колкава е книгата? Незнам дали да изиграм вака, уште се мислам, ама најверојатно...
Aнглиски ти е секако на испит,нема колоквиуми.. Абе,отиди на неколку чисто онака да си у тек,оди еднаш неделно на пример,мислам дека ние имавме три пати,не се сеќавам баш... Книгата може и фотокопирана,мислам дека бесхе некаде околу 100 и нешто страни... Абе многу е лесно,запиши го секако,нема да се покаеш.. И ние прво мислевме дека се покајавме шо запишавме,али тоа оти ја немавме книгата отворено да видиме колку е лесен материјалот. Али,ти си знаеш,да не испадне дека после сум јас крива ако ти се деси нешто!
Девојки,да прашам на смеров е-бизнис било се на англиски од втора година? И предавања и испитите на англиски ги земаш или како?...
Девојки, сега кога ке ја запишуваме годината... ке треба еден изборен да одбереме? Дали во листовите ке треба да напишеме изборен и за другиот семестар или тоа подоцна?
Да само еден изборен, т.е. за овој првиов семестар се бира. За втор се бира кога ќе го запишуваш вториот.
Да прашам дали сега треба да платиме прва рата за државна или приватна квота, тие 4050 за се и сешто и 750 за ИКСА...и после при упис на зимски семестар уште тоа што е наведено тука http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/ ... a-semestar ....затоа што некако исти ми изгледаат работиве
Знае некој за изборниов предмет макроекономија кај кој професор е? и дали се полага на колоквиуми или право испит. сакам да го земам сега изборен во 1ва год. па ако може некој нека ме информира
Значи некоја девојка претходно ви кажа. Зошто се залетувате по тие предмети, макроекономии и незнам кои. Земете си го трговско право, не да е лесен туку прелесен е, од едни скриптички се учи и нема шанси да паднете, плус со еден точен одговор ви се колоквиумите (за разлика од сите други предмети каде што е со повеќекратен одговор).
Значи колешке, и Мистириус добро ти кажа, ако сакаш вака да направиш, тогаш со англискиов имаш полн погодок . Јас 2 пати бев на предавање во цел семестар, а и немаш никаква потреба да одиш, оти ќе читате текстови за 5 одд и слично и ќе ја слушате како она имала многу студенти, де на правен, де на економски, де на филолошки ........ значи, големо тепање на време. Не дава колоквиуми, ќе полагате целосно кога ќе биде време за 2 колоквиум, а после на испит слушнав дека демек, ги дала истите прашања од ние тоа што го полагавме првиот пат, ништо не сменила. Прашањата од текстовите беа и неш граматика, јас не ни ги читав, така отидов на полагање и имав 9. Со малку читање, може многу лесно и 10 да се земе. Затоа, ич не му ја мисли, земај англиски и уживај Имаш пишано за трговско и на претходните страници. Јас професорот го видов кога отидов оценка да си земам, асистентката ги држеше предавањата. Немаш потреба од одење на предавања, јас 2 пати бев и толку. Лесен е предметот, имаш скрипта од некои си 100 страни, кои лесно се читаат, мислам, за еден ден се спрема колоквиумот. Така да, не се мисли мн, и земи го сега во прв семестар. Или трговско или англиски 1. Полесни нема. Дај не се зафркавајте. Јас имам макроекономија сега задолжителен, во втора година и се мислам како ќе го положам покрај другиве во семестаров. Имаш економија задолжителен, каде што ќе ја учите основата на микро и макро, а макро уште сега така раздлабочено, не ти треба ама баш ич. Значи, за сите бруцоши, трговско и англиски, бирајте меѓу овие два и тоа е тоа.