освен дипломата и сведителствата немора ништо друго да заверуваш (јас само тоа заверив ) .Ископирај ги тие договори што се на крајот од ikonw системот (запиши си го бројчето), и мислам дека тоа е се што ти треба .Тоа за државјанство и извод ако прашуваш немора да ги заверуваш. Кога ќе одиш да ги предаваш документите прво треба да одиш во некоја од предавалните да ти ги прегледаат документите дали ти се сите ок, и потоа ги предаваш на некој од шалтерите на студентски. Среќноо
не треба само треба да платиш 500 ден мислам дека беше ,а ако прашуваш за потврда да резовен студент таа е 100 и за неа не треба молба
Девојки ако сме примени сега на 24 и 25 што треба да уплатиме\да носиме со нас? Идексот дополнително се плаќат? Aj ако може некоја целосно да ми објасни што треба да носиме,точни димензии за сликите? Фала
Moже некој да ми каже кои се „најдобри“ од овие? Снежана Ристевска-Јовановска Даниела Мамучевска Гоце Петрески Методија Несторовски Кирил Постолов Леонид Наков Анита Циунова-Шулеска Љубомир Кекеновски Славе Ристески Трајко Славески Зоран Миновски Сашо Јосимовски Лидија Пулевска П.С ги ставив некои со болд за појасно да се читаат
Епа немаш којзнае каков избор. 2-3 предмети дали се. Трговско право знам и Деловна етика така нешто. Обично сите го избираат трговско право дека е полесно а и професорката е многу фина. Знам за деловна етика дека имаа прашања и на пишување и не попуштал на бодови. Па сега ти си знаеш
А инаку од Кирил Постолов имаш задолжителен во втор семестар така да нема спас од него,само зависи дали ќе бидеш во неговата група
Здраво.Сега ќе бидам прва година на Финансиски менаџмент,па сакам да прашам за совет за изборни предмети за зимски семестар,некои полесни и со добри професори Па некој со искуство да ми даде совет?
Ve molam dali nekoj znae dali postojat prasanja za ispit po Drzavno smetkovodstvo i smetkovodstvo na neprofitni organizacii? Jas pauzirav nekolku godini i sega mi e tesko da se vratam vo kolosek.
Трговско право. Стварно лесно се учи. Не е најлесен туку може да се научи брзо, а и секако е подобар од Деловна етика.
Сакам нешто да прашам во врска со уплатницата со назнака "за книжен фонд, наставна програма, тетратки, шифрарници, штети и Интернет", дали некој знае колку денари изнесува ова уплатница бидејќи не пишува на страната,а и да ве прашам за партиципацијата колку изнесува во денари бидејќи пишува 100 евра во денари дали да множам со 62 или?
Има ли некој што е на сметководство и ревизија , да ми објасни за изборните предмети за прва година , колку се бираат, какви се професорите и сл. ?
Во прва година сите смера исто учат најдобро е да го земеш трговско право за изборен. тој е за зимски семестар и се бира само еден изборен.