Некој да сподели искуство за предметиве за изборни сакам да ги земам Управување со производ и менаџмент инфомрациони системи ??
Мис или менаџмент инмформациони системи прилично потежок предмет полагањето е на раскажување, има комплициран материјал за кој е потребно повеќ време да се совлада, доста шеми за учење и не би ти препорачала како изборен да го земеш, мене ми беше задолжителен., за управ со производ незнам
Изборни предмети ми фалат препорачајте некој од зимски семестар, 3ми требаат. Инаку 4та сум. Што мислите за англиски 1,демографија
3300 денари Мислам дека овие од економски ќе почнаат да наплаќат и за храна за мачките што поминуваат покрај факултетот o.O
Сум ги имала двата и според мене многу се лесни, особено Англиски јазик 1 (ако знаеш англиски јазик). Искуство од Сметководство на јавен сектор преку колоквиуми?
@Superwoman1 политика на социјален развој никако! Тој е задолжителен на смер економија и не е воопшто лесен
Може некој да ми објасни што значи ова 40 кредити за студенти со остварен просечен успех од најмалку 8,5
Значи дека можеш со молба да запишеш до 40 кредити во семестар, односно 1 предмет повеќе (да имаш 5) ако имаш просек над 8.5.
кој е најлесен изборен: 1. основи на дигитална економија 2. основи на маркетинг 3.микроекономија 4.однесување на потрошувачите 5.демографија 6.макроекономија 7.меѓународни оргнизации и интеграции 8.методи на продажба ?
Продавам книги : Економија (+ прашања) - 500 ден. Економика на претпријатие ( + скрипта и прашања) - 200 ден. Сметководство (+збирка) - 200ден. Математика (збирка + неколку решени задачи) - 300ден.
osnovi na digitalna ekonomija mene zadolzhitelen mi beshe na e-biznis sum i polagavme usno i posle ispitov tie so bea polagaa pismeno i raskazhuvaa lekcii i e prilichno lesno, bidejkji profesorkata dava prashanja koi kje treba da se uchat t.e. toa se lekcii so treba da se nauchat. Isto kako i vo sredno da znaesh da raskazhuvash lekcja definicija i nekoj primer....demografija e lesen isto i imam slushnato za odnesuvanje na potrsuvachite ama prashaj si mozhesh i angliski 1 da go zemsh i toa e isto lesen od univer. lista e
Има некој информација дали Сашо Арсов (Финансиски менаџмент), прави проблем ако по оценка отидеш друг термин, покасно од предвиденото ?