Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Superwoman1

Superwoman1 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
    Благодарам многу! Барем да знам што ме чека :D :*

2. Nate-spasova

Nate-spasova Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Продавам, Основи на економија ( Оригинал ), Основи на сметководство книга, збирка ( копии ) и прашања, и Трговско право скрипта! Цени во инбох :D:D

3. Taa1994

Taa1994 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    32
    Дечки некој да ми каже каков е начинот на оценување ( преку колоквиум) по предметот финансиски менаџмент. Колку бода има вкупно од двата колоквиума, колку од редовност, колку од семинарска ( дали семинарската се презентира на предавање и дали се работи во групи) и дали некој се сеќава на бодовната скала?

4. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    @Taa1994
    Вкупно од двата колоквиуми 70 поени (35 му беа максимум на еден, нека ме поправи некој ако грешам). Бодовна скала кој да ти каже, крајните оцени на тие што положивме преку колоквиуми беа како од ракав да ги тресел, немаше никаква транспарентност во смисла ни поени освоени преку проект, редовност, мини квизови, само оцена до твоето име ни вкупни бодови ама буквално ништо. Инаку да, проектот се работи во групи, го дели на делови и ти дава задача што треба да биде сработена за одреден временски период. Презентации на деловите имаше, а на крај целиот проект мислам дека само го предадовме без презентација.

Мене ме интересира нешто повеќе околу предметот Е-бизнис иновации за изборен?

На Taa1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. adalinda

adalinda Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Da prasaam dali na 15ti se pocnuva na ekonomskiot fax?

6. KejtV

KejtV Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2015
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    1.011
    Да на 15ти е првиот академски час.

7. maka45

maka45 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    некој во Велес на дисперзираните? Имам прашање

8. elena6

elena6 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    Може некој да ми пише нешто повеќе за следниве изборни? Начин на полагање, присуство, проектни... Кој е најлесен? Треба да запишам три изборни а уште се немам одлучено за ниеден.
    -Аграрна политика (Сашо Ќосев)
    -Производен менаџмент (Кирил Постолов)
    -Деловна етика (Леонид Наков)
    -Индустриска политика (Љубомир Кекеновски)
    -Општествено богатство и национални сметки (Сашо Ќосев)
    -Основи на е-бизнис (Сашо Јосимовски)
    -Сметководство на јавен сектор (Зоран Миновски)
    -Е-бизнис иновации (Сашо Јосимовски)
    -Квантитативни методи во финансии (Драган Тевдоски)
    -Статистичка контрола на квалитет (Весна Буцевска)

9. Taa1994

Taa1994 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    32
    1. Аграрна - велат били прилично лесно, не мора да одиш на предаваша и нема никакви дополнителни активности, единствено што може да те предомисли е тоа што има отворени прашања иако не биле сррашни во главо се барало твое мислење за прашањето.
    2.Производен - не знам, ама познавајки го професорот подобро не инако само знам дека имало доста набројуванки, но колоквиумуте не биле претерано тешки и на заокружување било.
    3.Деловна етика - ги имав јас баш ми беше без врска матријалот, се е набројуванки и дефиниции, бара редовност дури и за потпис, а има и отворени прашања.
    4. индустриска - била прелесно немало ни книга ни предавања само на крај есеј се пишувало и толку, така било лани дај боже и сеа да е така, скоро сите имале 10ки, некои велат дека тоа е единствениот полесен предмет од еколошки менаџмент.
    5.Богатство и сметки - и јас се мислам дали да го земам само на отворени прашања е инаку на поредавања не мора да се иде.
    6.Сметковотство - не знам многу ама велат дека било доста лесно и секој дог скоро исти прашања давала така да либро е голема помош.
    7.Е-бизнис иновации - не знам
    8.Квантитативни методи - се работи на комп. и мора да се иде на предавања и вежби, професорот е срцка ( Тевдовски - ако ти предавал статистика знаеш) велат лесно била и 90% од матријалот се учи на предавање.
    9. статистичка контрола - сличен на квантитативни методи исто се работи на комп. пожелно е да се иде на прадавања, инако е 4+0 значи нема вежби што е олеснително.

На elena6 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    74
    Колешки, мислење за Англиски I и МОИ? Какви се професорите, колоквиумите? :)
    И за англиски I каде се оди на предавања?

11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Елена6
    Деловна етика немој да избереш никако. Јас го имав избрано и се изнамачив, Леонид е едно такво иакомплексирано суштество, такво недолично однесување од професор немам сретнато. Од етикара што ја предава не поседува ниту Е.
    За Е-Бизнис немам искуство но проф. Дебарлиев при еден разговор кажа немојте ни случајно тој предмет ќе се зезнете. Со др немам искуство. Поззз

На Згодната, Taa1994 и elena6 им се допаѓа ова.
  12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Некоја информација околу предметите, Корпоративно управување, СИС и Финансиски менаџмент... Какви се со тежина, лесни/тешки и кои бараат редовност и посетување на предавања?
    :)

13. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Има некој информација дали Ристо Христов, ќе остане професор по ПСР или ќе оди во пензија?
    Има некој искуство со ПСР за изборен?
    И предлог некој лесен изборен освен Трговско, Демографија и Англиски ?

14. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Јас пак имам сосема спротивно искуство со деловна етика, со малку учење и редовност имам 9. Точно дека Леонид е специфичен ама е реален во поглед на оценување.
    За МОИ... е Габер е искомплексирана жена што не знае што сака, како да учиш историја.. жената бара имиња, датуми, места на средби со еден збор се и сешто може да те праша. Предавањата и вежбите се бескрајно досадни а за проект ке те измалтретира како да спремаш докторат.
    Некој збор за стратегиски менаџмент кај Дракулевски, го земав за изборен

Последна измена: 8 септември 2015
  15. Taa1994

Taa1994 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    32
    Мои предлок ти е ако не ти се оди на предавања аграрна политика, или општествено богатство и нац. сметки (ама за тоа не сум сигурна бидејки слушнав дека од оваа год. ќе имало нов професор). А ако планираш да идеш на предавања тогаш или Квантитативни методи во финансии (Драган Тевдоски) или Статистичка контрола на квалитет (Весна Буцевска). Инаку слушнав и за индистриска политика дека многу лесно се поминувало, не ни држел предавања ни книга немало, ниту класични колоквиуми туку само ти дава мтријал и пишуваш после есеј од тоа, лани биле малку и 90% имале 10ки.

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simzz

simzz Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    На кој образец се уплаќа
    Потврда за уплата на 750,00 денари - за информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, со назнака Одлука на УКИМ за ИКСА, Економски факултет, ?

17. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Пп 50

18. simzz

simzz Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    -жиро сметка 160010368978818,

- депонент НБРМ со трезорска сметка 100000000063095,

- повикување на број 723012,

- програма 41

Каде да ги сместам и двеве сметки ?

19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Ние од економски треба електоронски да го пријавиме семестаров? Пошто никаква порака ми нема стигнато на e-mail...

На KejtV му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Имак

Имак Нов член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Кој ќе предава или ќе реба да се одбере бидејќи
    Основи на сметководство преваваат и Божиновска Зорица и Ј. Љубиша
    Основи на економијата предаваат и Ф. Владимир и Фити Таки