Ај ќе ве молам да споделете искуство по: стратегиски менаџмент и менаџмент информациони системи. Од што се учи, какви се колоквиумите, на кој начин се положува? Има ли скрипти и колку помагаат? ... итн Благодарам многууу!
Книгата по сметководство ми е Вовед во сметководство 2004 г од истите автори како и основи на сметководство дали може да учам од неа или пак да ја купам Основи на сметководство?
jas prodavam matematika zbirka i talbica orginal, kniga kopija, ekonomija orginal i smetkovodstvo kniga i zbirka kopija ako ima nekoj zainteresiram neka pise
menuvaj go e biznis koleske , go prezapisav jas, premnogu e zamaranje i mnogu glupi prasanja dava , se zaebav jas mnogu
На Економски сум прва година насока Е-бизнис,но поради некои семејни причини отидов во Белград и првава недела ја пропуштив. Има ли некој(а) тука кој е прва година на економски?Може да ми пишете порака за да си помагаме сега и во иднина за што и да е потребно. Да напоменам.Мене ми требаат сега засега книгите Основи на Сметководство,Основи на Економија.За математика незнам сеуште.Изборниот,всушност задолжителен предмет ми е Е-бизнис поради департманот кој го одбрав. Е сега прашање до оние кои се втора година па и постари. Дали ги има некој овие книги за продавање? Како најлесно би можело да се помине на испит по математика,е-бизнис,економија и сметководство. односно како најлесно да се учи? Дали од книга,скрипти или само од решени задачи? Постијрајте веќе ако сте поминале,како и од каде да учиме,а за новите студенти во прва година како се снаоѓате со учење и материјали. Дали е лесен предмет Е-бизнис и како се полага?Ако не е,кога може најбрзо да се смени насоката.Јас и онака сакав да одам на финансиски менаџмент или некој друг во следна прва прилика.
Dali moze nekoja od vas da spodeli iskustvo i da mi kaze kako ucese FPI,kakvi se kolokviumite,kako mozam da dobijam dopolnitelini poeni?
Јас сум сега трета ,на сметководство и ревизија, но ќе ти кажам збор два за предметите од прва, затоа што сите смерови истите ги имавме во прва. Математика во глобала покрај знаење потребна и среќа. Би ти препорачала да одиш на приватни часови кај Баже. Он дава насоки за се. И на колоквиуми и на испит од 6 задачи, за да положиш потребни ти се три цели, но имам слушнато и со две ипол некој поминувал. Вежбај ги задачите од збирката ,а и посетувај предавања, колку толку тоа што не ти е јасно може да ти се разјасни. Математика потребни се оригинал збирка и таблица, затоа што се носат на полагање .Книгата може копирана. Основи на сметководство доволни се копии. Предметот е лесен. Проф. Љубиша дава едни исти тестови, затоа земи си ги прашањата од Либро. И учи ги задачите и прашањата од збирката. После секоја тема има тестови за проверка. Втор колоквиум е малку потежок ,но не е ништо страшно. За втор потребни се најмногу задачи, фифо, лифо и сл. Економија се учи со разбирање ,таков е и составот на прашањата на колоквиум и на испит. Ништо на памет. Доволно е два до три пати да ја прочиташ книгата убаво. Има некои графикони, ќе се сретнеш со нив додека учиш и посвети внимание и на нив. Се паѓаат.