Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Elina

Elina Истакнат член

Колешки Основи на менаџмент,набројуванките треба да се знаат многу добро,знам,но има ли некои теми на кои би требало да обрнам повеќе внимание? какви ви биле испитите до сега?

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Да, се треба да се набуба на памет и нема некоја тема што треба помалце или повеќе да ја учиш, туку треба сите набројуванки. И на колоквиуми и на испити прво добивате два кејса (тоа се раскази што се наоѓаат после секоја тема во книгата) добиваш по едно прашање од нив (ние кога полагавме немаше шанси да ги погодиш, а сега сите ги имаат прашањата) и после добиваш нормални прашања, што ќе се чудиш од кај ги ископал Шуклев :D

3. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Сега сум трета година средно ама планот за факс ми е да се запишам на економски. Е сега проблемот е што имам слушнато дека во Македонија на економскиве факултети многу имало за бубање и после кога ќе отиделе да работат незнаеле да ги применат работите во пракса. Размислувам и за во странство, исто на економски, кажуваат дека имало повеќе практична работа и помалку глупости на писмено. Што мислите вие?

4. mysterious

mysterious Популарен член

Ladies,I have a question. :)

Паднав економија. Значи го презапишувам овој семестар. Има ли некој тука од е бизнис да ми каже кој предмет е најдобро да го отфрлам? И ако знаете колку е еден кредит,за да видам колку ќе ми се фати за плаќање на предмет ос 9 кредити,како што е економија?

Фала ви однапред.

5. Mila992

Mila992 Истакнат член

Девојки максимум треба 35 кредити за еден семестар а јас имам 36. Ке има ли некаков проблем или...?

6. Elina

Elina Истакнат член

Со колку се положува да не знаеш да ми кажеш?

7. mysterious

^^ Со 32 поени. :)

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Нема проблем, и јас имав 36, па никому и ништо, не се секирај :D

9. feminka.mk

feminka.mk Истакнат член

Девојки некој да не знае дали утре факултетот работи зошто е сабота? :?:

10. kelly.r

kelly.r Популарен член

да да работи :) јас полагам :)

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Мене ме интересира, да ми каже некој од тие сега прва година што се дали ќе имаат во Борис Трајковски собир на бруцоши, како минатата година на 15ти? Бидејки ние имавме и немаше предавања на 15ти и почнавме од 16... За да знам од кога почнуваме годинава :D

12. Mila992

Mila992 Истакнат член

Јас не сум разбрала ништо...може ке пишат нешто на страната на економски..

13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Тоа е за сите бруцоши не само на економски, затоа сигурно до сега треба да знаете... :^)

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

^^
    Вип, братучед ми е на правен, па ми кажа дека ќе одат во Борис. Така да, одмарај на 15 ;)

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Тоа е тоааа... Ќе нема предавања јееее, а во петок ни е слободен ден, уф што убаво :D

16. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Здраво феминки, ќе може некоја од вас да ми опише типичен ден на факс, у стил има ли многу чекање меќу предавања, тешко - лесно треба ли некои други активности итн

17. mysterious

Ами види вака.. Предавањата ти почнуваат од часот колку ти се кажани и 15 минути. Значи,8 и 15,9 и 15,10 и 15 и така натаму. Ако имаш од осум ти препорачувам да бидеш некаде 20 до осум,ако можеш и порано да си фатиш место оти тоа таму е борба за столче. Барем првите две недели или еве нека се три ќе ви биде така,после сами ќе се исчистите и ќе сватите кои предавања се корисни,кои не. Имаш пауза на секој еден час,тоа додуша зависи и од професор,али углавно ја даваат. И сеа,ако сакаш одиш да јадеш,пиеш кафе,пушиш цигара,у WC,каде сакаш таму,имаш време од некои десетина минути. После се враќаш у амфитеатарот и умираш од досада. :yawn: :D Ние цел прв семестар го поминавме во амфитеатар 4,најверојатно тој му е принципот за бруцошите таму ги носат,така да,ако си фатиш од првото предавање местотаму ќе си бидеш во текот на целиот ден. Додека ти траат предавањата,освен изборниот,кој неретко се одржува во предавални. За предавалните кај,шо како,како и се друго на факултетот кај се наоѓа имаш одма мапа тука на влезот,така да нема шанси да промашиш. И то..

Други активности. Можеш да се зачлениш во АИСЕК,али јас немам информации за ова многу многу,да не те излажам,мислам дека седиштетот им е во тоа за студентски парламент,можеш да отидеш и прашаш слободно. :)

howdoyoudo likes this.
  18. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Баш ти фала за убавиот вовед за факс, да знам како идат стварите :)

mysterious likes this.
  19. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Ќе почнеме ли да ги користиме електронските картички оваа година знае некој или..??

20. Shayek

Shayek Истакнат член

Може ли некој да ми каже нешто повеќе за Аграрна политика?
    Фала..