Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Зара.

Зара. Нов член

Ве молам, ако може некој да ми помогне околу проектот по предметот ТЕОРИЈА НА ОРГАНИЗАЦИЈА. Упатство како да се направи, на кои ТЕМИ и краен рок за предавање. Ако има некоја феминка која има проект од претходните години, би ја замолила да ми го прати, чисто да видам како треба да изгледа. Знам дека не треба да биде само чисто теоретски, но немам појма во која насока и тема да се движам. Фала и СЕ НАДЕВАМ НЕКОЈ ЌЕ МИ ОДГОВОРИ :)

2. Bloom19

Bloom19 Популарен член

И сеа, воопшто нема бесплатен ден? Сигурно ова или ја мрзело таа на шалтер?

3. KejtV

KejtV Популарен член

кој ќе ти каже,повеќе пати ми кажа дека било укинато..ама не ми се верува баш..можеби а мрзеше,ништо чудно..

4. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Знае некој сигурно на колку списоци смее да ме нема за да земам потпис Менаџмент? И дали дава поени од редовност вклучени во оценката?

5. Taa1994

Taa1994 Активен член

Сеа зависи колку отворени ќе ви даде на нас милам дека ни даде 2. Првото беше задача ама имаше да се реши и под а,б и в, од тие задачи што Кире ги решава на вежби само други бројки. А второто беше повеќе од општа култута т.е да дадеш твое лично мислење што би сторил во конкретна ситуација ако си финансиски советник така нешто ама лесно беше нема да е нешто што прв пат го гледаш па не знаеш што да пишуваш.

6. Taa1994

Taa1994 Активен член

Не знам точно колку страни ама мислам дека околу 10тина е ок, инаку апстракт е објаснување за тоа која е целта на семинарската. Ако нешто не ти е јасно прашај го Кире одма враќа на меил. :)

7. Revival

Revival Активен член

Фала :)

Taa1994 likes this.
  8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Кога треба да земаме потписи ние шо сме прва година? Глеав нешто пишуваа во групата,ваљда за потписи за редовност се работи нели?

9. Revival

Revival Активен член

На страната на економски во делот студирање има календар на активности. Таму пишува и кога се даваат потписи за редовност. Штом си прва чисто да си знаеш за понатака. Оваа година даваат потписи од 14ти до 18ти декември. Ќе одиш на сите предавања таа недела, со индекс, на едно ќе ви ги соберат, ќе се потпише професорот и ќе ви ги вратат.

10. Revival

Revival Активен член

Ме интересира дали за да запишеш мастер, мора да имаш одреден просек или сите можат? И дали можеш со завршен економски и на друг факултет да магистрираш?

11. Lagoon

Lagoon Истакнат член

Мислам дека подолго време нема ограничувања со просек за запишување на мастер студии, а секако може на било кој факултет од сродните науки да се запишеш.

12. Revival

Revival Активен член

Од сродните науки? Дали тоа значи дека можам да магистрирам и на правен?

13. Lagoon

Lagoon Истакнат член

Да, баш пред некој ден зборев со другарка ми која заврши правен, а сега е запишана на мастер и ми рече дека имала колешка од економски. Исто така познавам и едно девојче кое заврши на економски и поднесе документи за мастер на Електро факултет, имало некој смер поврзан со економија.

Revival likes this.
  14. pcinja

pcinja Истакнат член

Ме интересира да прашам дали и вондредните треба да одат на потписи

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

До 9ти треба електронски да пријавиме и колоквиуми и испити или само колоквиум?

16. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Ако ја имаш таа црвената слободна за во четврток слободно можеш да си се возиш, јас прашав во билетара и ми кажаа дека нови електронски уште немаат направено и додека не се направат такви со старата можеме да си се возиме. :)

17. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

До 9ти само колоквиум, а јануарска сесија се пријавува од 18.12.2015 до25.12.2015

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Јас сите ги пријавивв:(Што да правам сега? Има на iknow една опција да се тргне пријавата ама страв ми е да не зезнам нешто

Last edited: Dec 6, 2015
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Ne treba, samo redovni studenti zemaat potpisi.Bar jas taka sum cula, za sekoj slucaj trkni do studentski prasaj.
    A da te prasam, bidejki si vonreden student vo isti li termini polagas so redovnite ili za vikend?
    Me interesira vo slucaj da pojdam na rabota, kako bi idelo so polaganjeto za vreme na rabotni denovi?
    Sekako moze bilo koj upaten da mi odgovori.

20. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Ништо страшно, само тргни ги предметите што не треба да ги полагаш на колоквиум. Башка денес е 6ти, можеш уште 8 пати да ги пријавиш и одпријавиш предметите. Битно мора да ти бидат прикавени предметите за на колоквиум пред да се затвори iknow. Ако се искомплицира нешто можеш да одиш до студентски они ќе jа средат работата :)