Предраг е најодвратното суштество на факултетот, а замисли уште е асистент. Кога ќе стане професор ќе се повештери уште повеќе. Абе се прават журки на факултетот, со јадење, музика, пиење..
Обично нема измени. Си одиш кај тој што е поризично. И јас лани имав поклопување, ама не идев на ниедниот
Леле стварно, овој Предраг е многу лигаво створење, којзнае дали уште некој таков таму може да се најде . Иначе, супер е што журки се прават на факултетов, али јас кога прочитав журка, некоја хистерична смеа ме фати и јас не знам оти Па во прво време, оди на математика, мада нема многу да разбереш од предавања, али сепак оди на почеток да видиш како ќе ти биде, може ќе разбереш некои работи . А за трговско, ич не му се секирај, не треба да одиш на предавања.
На ниедниот не ти треба, губење време, јас во прва само на Економија одев и толку, па сега твое си е, друго не ти треба, губење време, не пуштаат ни списоци ни ништо. Поарно седи дома и учи
Здраво колеги! Гледам овде жустро се дискутира, па би сакала поискусните студенти да ми разјаснат некои работи. Ме интересира кога ќе биде третиот уписен рок на факултетов ( заинтересирана сум за дисперзираните студии во Струга, од проста причина што јас сум од Кичево, па Струга ми е поблиску за патување, а и знам дека таму има уште доста место ), колку изборни предмети треба да изберам за во прва година и ме интересира дали може да не се посетуваат предавањата, туку само да се оди на испити ( јас имам мало дете, па никако не ми одговара да одам на предавања ). Би сакала и доколку има некој запишан во Струга, да ми остави фејсбук за да контактираме. Поздрав и се најдобро!
Треба еден да избереш, за овој семестар, а најверојатно ќе го избереш трговско право. Може да не се оди на предавања, во прва никое не е задолжително, ама мн ќе ти биде потешко за одредени предмети, плус и ти треба потпис од секој професор на крај на семестар, и плус можеш да одиш на колоквиуми што е доста полесно. Е сега ако несакаш да патуваш, можеш да бидеш вонреден студент... Ти си знаеш... Јас не сум од струга на дисперзирани, ама сепак суштината е таа...
Дали некој знае кои предмети се полагаат матура за да се запишам на економски ? Или примаат со било кои ?
Па скоро и со сите да примаат. Е сега,биологија,хемија,сепак не. Али и нема смисла да полагаш такви потешки предмети за економски,дека скоро сите ги примаат. Земи си македонски и англиски,и математика и филозофија ( јас ова за мене ти зборам ). Имав 85 поени,влегов во државна. Што сакаш тоа можеш да земеш,само гледај да не се сепак природните науки (како физика,хемија,биологија) во интерните.
Треба еден да избереш, за овој семестар, а најверојатно ќе го избереш трговско право. Може да не се оди на предавања, во прва никое не е задолжително, ама мн ќе ти биде потешко за одредени предмети, плус и ти треба потпис од секој професор на крај на семестар, и плус можеш да одиш на колоквиуми што е доста полесно. Е сега ако несакаш да патуваш, можеш да бидеш вонреден студент... Ти си знаеш... Јас не сум од струга на дисперзирани, ама сепак суштината е таа... [/quote ] Фала ти многу, Вип! На дисперзираните студии нема можност да се запишеш како вонреден студент, иако многу би сакала да можев. Свесна сум дека ќе ми биде потешко заради неследењето на наставата, ама се надевам дека ќе запознаам многу фини луѓе со кои ќе контактирам и ќе ми помогнат со совладувањето на истата, еве како што ми помогна ти. Мене ми беше најбитно да знам дали непосетувањето на часовите ќе може да се изведе или ќе морам да одам да побарам дозвола од професорите. Фала уште еднаш!
Незнаев дека неможе таму да си вонреден, тогаш, навистина нема потреба да одиш, кога ќе бидат потписи се знае, тоа е една недела, крај краева можеш да го дадеш и тогаш индексот, некој да ти собира потписи, немора ни тоа лично да биде, мегутоа треба да најдеш човек за тоа... Ќе се снајдеш сигурна сум, па има добри луге, кои ќе те разберат и нема ќе ти помогнат и да си го гледаш малото и да студираш... Позз и се најдобро
Јас сум четврта година на е-бизнис, и сега имам два задолжителни предмети, а другиот семестар четири задолжителни.. Знае ли некој колку изборни треба да земам? Дали зависи од кредитите или? Ве молам ако знае некој нека напише..
Ај нека каже некој каков предмет е Однесување со потрошувачите, дали професорката бара присуство и каков е материјалот?
Треба сега два да запишеш, а во осталом, изброј колку кредити имаш до сега и се вкупно со сите задолжителни без да избереш изборен сега колку имаш, и зависно колку ти фата до 240, одбери еден или два, и да во тие 240 и дипломската ти влага со 5 поени... се надевам ти помогнав...
Сакам да прашам нешто..братучетка ми заврши филолошки па сега сака да иде на постдипломски на економски..дали е можно така??
Ке може ли да ми каже некој нешто повеке за предметот финансиски менаџмент?? За редовност, за вежби, колоквиуми , лесен/тежок и.т.н.
Но кај нас проблемот е што проект од задолжителен предмет во втор семестар ни се смета за дипломска. Не знам дали ги даваат на е-бизнис тие 5 кредити за дипломска, или само кредитите од тој предмет?
Прва година сум и сакам да прашам дали во петок ке почнеме одма со предавања оти по распоред имам едно предавање или од понеделник натаму?