Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Предраг е најодвратното суштество на факултетот, а замисли уште е асистент. Кога ќе стане професор ќе се повештери уште повеќе.

Абе се прават журки на факултетот, со јадење, музика, пиење.. :)

2. Mila992

Mila992 Истакнат член

Девојки изборниот ми се поклопува со еден задолжителен... дали ке направат некоја промена или....? :worried:

3. unique123

unique123 Истакнат член

Обично нема измени. Си одиш кај тој што е поризично. И јас лани имав поклопување, ама не идев на ниедниот :D

4. Mila992

Mila992 Истакнат член

Математика и Трговско право ми се поклопуваат? Изгледа на математика ке морам да одам? :D

Obu likes this.
  5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Леле стварно, овој Предраг е многу лигаво створење, којзнае дали уште некој таков таму може да се најде :^). Иначе, супер е што журки се прават на факултетов, али јас кога прочитав журка, некоја хистерична смеа ме фати и јас не знам оти :rofl: :rofl:

Па во прво време, оди на математика, мада нема многу да разбереш од предавања, али сепак оди на почеток да видиш како ќе ти биде, може ќе разбереш некои работи :?:. А за трговско, ич не му се секирај, не треба да одиш на предавања.

6. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

На ниедниот не ти треба, губење време, јас во прва само на Економија одев и толку, па сега твое си е, друго не ти треба, губење време, не пуштаат ни списоци ни ништо. Поарно седи дома и учи :D

7. teo-ivana

teo-ivana Истакнат член

Здраво колеги! :) Гледам овде жустро се дискутира, па би сакала поискусните студенти да ми разјаснат некои работи. Ме интересира кога ќе биде третиот уписен рок на факултетов ( заинтересирана сум за дисперзираните студии во Струга, од проста причина што јас сум од Кичево, па Струга ми е поблиску за патување, а и знам дека таму има уште доста место ), колку изборни предмети треба да изберам за во прва година и ме интересира дали може да не се посетуваат предавањата, туку само да се оди на испити ( јас имам мало дете, па никако не ми одговара да одам на предавања ). Би сакала и доколку има некој запишан во Струга, да ми остави фејсбук за да контактираме. Поздрав и се најдобро!

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Треба еден да избереш, за овој семестар, а најверојатно ќе го избереш трговско право. Може да не се оди на предавања, во прва никое не е задолжително, ама мн ќе ти биде потешко за одредени предмети, плус и ти треба потпис од секој професор на крај на семестар, и плус можеш да одиш на колоквиуми што е доста полесно. Е сега ако несакаш да патуваш, можеш да бидеш вонреден студент... Ти си знаеш... Јас не сум од струга на дисперзирани, ама сепак суштината е таа... :)

9. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Дали некој знае кои предмети се полагаат матура за да се запишам на економски ?
    Или примаат со било кои ?

10. mysterious

mysterious Популарен член

Па скоро и со сите да примаат. :) Е сега,биологија,хемија,сепак не. Али и нема смисла да полагаш такви потешки предмети за економски,дека скоро сите ги примаат. Земи си македонски и англиски,и математика и филозофија ( јас ова за мене ти зборам ). Имав 85 поени,влегов во државна. Што сакаш тоа можеш да земеш,само гледај да не се сепак природните науки (како физика,хемија,биологија) во интерните.

MonnaSi likes this.
  11. teo-ivana

teo-ivana Истакнат член

Треба еден да избереш, за овој семестар, а најверојатно ќе го избереш трговско право. Може да не се оди на предавања, во прва никое не е задолжително, ама мн ќе ти биде потешко за одредени предмети, плус и ти треба потпис од секој професор на крај на семестар, и плус можеш да одиш на колоквиуми што е доста полесно. Е сега ако несакаш да патуваш, можеш да бидеш вонреден студент... Ти си знаеш... Јас не сум од струга на дисперзирани, ама сепак суштината е таа... :)[/quote ]
    Фала ти многу, Вип! :) На дисперзираните студии нема можност да се запишеш како вонреден студент, иако многу би сакала да можев. Свесна сум дека ќе ми биде потешко заради неследењето на наставата, ама се надевам дека ќе запознаам многу фини луѓе со кои ќе контактирам и ќе ми помогнат со совладувањето на истата, еве како што ми помогна ти. :) Мене ми беше најбитно да знам дали непосетувањето на часовите ќе може да се изведе или ќе морам да одам да побарам дозвола од професорите. Фала уште еднаш!

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Незнаев дека неможе таму да си вонреден, тогаш, навистина нема потреба да одиш, кога ќе бидат потписи се знае, тоа е една недела, крај краева можеш да го дадеш и тогаш индексот, некој да ти собира потписи, немора ни тоа лично да биде, мегутоа треба да најдеш човек за тоа... Ќе се снајдеш сигурна сум, па има добри луге, кои ќе те разберат и нема ќе ти помогнат и да си го гледаш малото и да студираш... Позз и се најдобро :*

13. teo-ivana

teo-ivana Истакнат член

Фала Вип, те бакнувам! :* :) А да не знаеш можеби кога е третиот уписен рок?

14. Shayek

Shayek Истакнат член

Јас сум четврта година на е-бизнис, и сега имам два задолжителни предмети, а другиот семестар четири задолжителни.. Знае ли некој колку изборни треба да земам? Дали зависи од кредитите или?
    Ве молам ако знае некој нека напише..

15. kate89

kate89 Популарен член

Ај нека каже некој каков предмет е Однесување со потрошувачите, дали професорката бара присуство и каков е материјалот?

16. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Треба сега два да запишеш, а во осталом, изброј колку кредити имаш до сега и се вкупно со сите задолжителни без да избереш изборен сега колку имаш, и зависно колку ти фата до 240, одбери еден или два, и да во тие 240 и дипломската ти влага со 5 поени... се надевам ти помогнав... :D

17. Kicky

Kicky Истакнат член

Сакам да прашам нешто..братучетка ми заврши филолошки па сега сака да иде на постдипломски на економски..дали е можно така??

18. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Ке може ли да ми каже некој нешто повеке за предметот финансиски менаџмент?? За редовност, за вежби, колоквиуми , лесен/тежок и.т.н. :D

19. Shayek

Shayek Истакнат член

Но кај нас проблемот е што проект од задолжителен предмет во втор семестар ни се смета за дипломска. Не знам дали ги даваат на е-бизнис тие 5 кредити за дипломска, или само кредитите од тој предмет?

20. Mila992

Mila992 Истакнат член

Прва година сум и сакам да прашам дали во петок ке почнеме одма со предавања оти по распоред имам едно предавање или од понеделник натаму?