Јас одев кај Еми за основи на сметководство и бев прилично задоволна, 9ка имам од колоквиуми, а повеќе од половина испопаѓаа. Знам дека држи и за управувачко. Ако сакаш број пиши ми ЛП.
Дечки на форумов прочитав некаде, ама сега не можам да најдам, кои теми се учат по статистика, јас сум вонреден студент, не можам да одам на предавања, ако може малку помош од редобните студенти
Продавам: 1) Меѓународна економија 2) Економска статистика 3) Социологија 4) Еколошки Скрипти, книги, прашања, дополнителни материјали. Загарантирано положување. Инфо во инбокс
Не знам колку е , ја досега немам казна плаќано, имаш уште време да платиш, така да подобро да уплатиш до 5ти и да завериш семестар, да не фрлаш пари за казни и да не си правиш дополнителни трошоци. Инаку, дали може некој да ми каже зошто во распоредот кај изборни предмети го нема менаџмент на човечки ресурси и кога имаме предавање по предметот?
Продавам - Меѓународна економија - учебник со обележани прашања што се паѓаат на полагање - Економска статистика - учебник, збирка и тетратка со задачи што се паѓаат - Социолигија - скрипта со печат од професорот и прашања што се потребни за положување - Еколошки менаџмент - прашања - Организациско однесување - скрипта и книга Лидерство Заинтересираните нека ми пишат во лп
Казната мислам дека е 1 000ден. А МЧР е задолжителен за втора год менаџмент таму барај го во распоредот.
Продавам: Книга економика копирана + скрипта и прашања - 200 ден. Социологија книга копирана + скрипта и прашања - 180 ден. Статистика книга копирана и подвлечено во неа + прашања и формули и таблица - 200 ден. Демографија книга оригинал - 500 ден.
Колеги кој е условот за да останеш во државна квота при запишување на нареден семестар конкретно трет? Колку предмети треба да имаш положено?
Не смееш ниеден предмет да презапишеш по вторпат. Ако грешам нека ме поправи некој. Инаку нема врска кој семестар е.
Во водичот на студии мислам дека прочитав кога еден предмет го запишуваш трет пат преминуваш во приватна квота. Дај нека каже некој точно како е,за да си знам... Јер ептен заглавив хехее
Ќе ти дадам пример: Математика ако го немаш положено во трета година зимски семестар и го запишеш како задолжителен тогаш паѓаш во приватна квота. Макар само тој да ти е останат неположен. Зависи од кој семестар ти се предметите. Тие од прва мора да ги исчистиш до трета.
Баш пред некој ден бев на студеннтски да прашам нешто и додека чекав една од вработените и објаснуваше на колешка за условите под кои преминуваш во приватна квота. За запишаните од академска 2013/2014 навака има 2 услови под кои од државна преминуваш во приватна. Едниот е еден предмет да го запишеш по трет пат, односно да го презапишеш по втор пат (овој услов важи за тие запишани и порано), додека другиот услов е при упис на зимски семестар да имаш положено најмалку 50% од преметите од претходниот зимски семестар и при упис на летен да имаш положено минимум 50% од преметите од претходниот летен семестар. Ако не исполнуваш барем еден од овие услови преминуваш во приватна квота.