И јас паднав еднаш на таа финта, со статистика ама се зафркнав. Значи нека не ве лажат, нема врска што земаат бр на индекс слободно купи си ги копија или ако можеш снајди се од колеги позајми ги.
Слушнав дека збирките и таблиците требало да се купат на ново точно ли е тоа не мозе ли да се купат на старо?И по колку ги купувате учебниците настаро да знам утре ке купувам?благодарам однапред
Нема врска, така не лажеа и нас за да ни ги земат парите. Од прва година комотно можеш сите да си ги земеш копирани, освен математика таблиците и збирката пошто ќе ти требаат за колоквиум. Ама и нив можеш да си ги земеш на старо, никој не прави проблем
леле стварно таа ја нема више 2 пат... се напињам и јас многу не знам дали да сменам али како да смениме кога не сме ни виделе какво е ова :\
Некој да не бил на Англиски 1, ќе сме имале нова професорка... НЕ Е МОЖНО... Ај ако некој бил, нека ме извести што и како и која е... Благодарам однапред
Me interesira koja e stranata za simnuvanje na prezentacii za trgovsko pravo i dali e lesen za ucenje?
https://zephyr.ugent.be/ лесен е лесен... јас 2 саати пред полагање учев, се така ми се погодуваше и немав време : )
Англиски се почнува во петок со предавања. Инаку и јас слушнав дека ја смениле професорката, но можно е да се само дезинформации.
А дали некој може да ми ги прати презентациите по трговско права, дека нешто со логирањево не ми успеа
Девојки дали идел некој на часови кај тој Петар по математика ?!.. Може ли да ми пише лп ако има некоја таква ? Фала однапред... Инаку ова за трговско право како да се регистрирам на странава ?.. Или може некоја да ми ги прати ако не и е тешко ?
Ај на некој од постариве колешки ако не им е мака би ги замолила да ми кажат нешто повеќе за макроекономија?
А би било супер и ако најдеш прашања од претходни години, зашто и тие доста се паѓаат. А постојат и некои други прашања, 100тина, демек тие биле прашања од Оксфорд и професорот ги давал истите на колоквиум, само нели на македонски, ама јас не успеав да стигнам до нив.
Финансиско сметководство не го ни учев баш, а и се паѓаа многу прашања што ги нема во книга. Вториот колоквиум не го учев скоро ич, ама олеснително беше што беа многу слаби резултатите и границата ја спушташе професорот на 30. Ама затоа на трет колоквиум сите што се надеваа дека пак ќе ја спушти ги зафркна и ги бутна на испит.