Кoлешки дa спoделите нештo зa делoвнa етикa.Oд кaде дa се учи? Кaкoв е кoлoквиумoт? Прaшaњa или зaoкружувaње? Имa ли тестoви вo либрo и дaли пaѓaaт?
Има и отворени прашања и прашања на заокружување. Кај овие на заокружување можно е и сите од понудените да се точни. Малку зезнато, не знаеш ни дали едно, две или пак сите од понудените се точни. Отворените прашања не се тешки, напротив од нив лесно може да се извлечат поени зошто се у стил на некои примери и сл каде можеш да филозофираш и да си добиеш поени. Важно е да не се оставаат неодговорени отворените прашања. Тестови во либро ја коа полагав пред некоја година немаше, сега не знам, провери си. Совет за учење: учи набројуванки, тоа најмогу се паѓа. Со лесно!
Учете ја теоријата, тоа со болд, иако книгата е пренатрупана со глупости. Дава на час задачи што се паѓале на колоквиуми, јас само за тие одев, да видам како ги решава и положив, такви се паѓаат. Гледајте да го отарасите на колоквиуми. Обрнете внимание на консолидација (БУ и БС), наеми, договори, финансиски извештаи. Послаб професор во глобала и многу несериозен, не им е ни до колена на Арсов, Таки, Шуклев, Зорица, Снежана во поглед на знаење.
Decki opstestveno bogatstvo od kade do kade treba od skripta ili koi temi potocno od zephyr? I kakov ke bide kolokviumot ?
od posratite nekoj da kaze sto ima na sistematski pregled i dali moze da se dobie potpis bez pregled i dali krvna slika e od vena ili prst?
кога бев јас пре 2 год немаше ни преглед а камо ли па боцкање, само ни ги земаа книшките ни ставија потписи и не пуштија