Од прст, и тоа само на тие што сакаат. Не беше морално. Инаку, дали некој што одел редовно на предавањата по ОПШТЕСТВЕНО БОГАТСТВО И НАЦИОНАЛНИ СМЕТКИ знае што точно од целиот материјал што е поставен на Зефир е за прв колоквиум ??
Може, во зависност од поените што ќе ги добиеш. Само на колоквиум доколку не правиш проект и домашни задачи неможе бидејки само колоквиумот е 70%.
Сеуште нема кажано за тоа, досега ни има дадено само една домашна задача и има пуштено само еден список
Finansiski menadzment kako e na ispit, polesno li e od kolokvium? A za domasnata kaj sto pisuva broj vo spisok ja ne bev koga pustil spisok, kje mi ja prifati?
На испит и на колоквиум (зборам по тежина на прашањата) е исто, е сега по обем е дупло повеќе учење наеднаш. Ама на испит пак што си добиеш тоа е и имаш шанси за повисока оценка. Еве на пример јас на испитот во јануарска сесија пред 2 години го совладав одлично материјалот и положив со 10ка. Уште од почеток на семестарот одлучив дека ќе одам на испит и не одев воопшто на предавања, ниту домашни, ниту правев проект. Само чисто да видам какви прашања и задачи дава се појавив на прв колоквиум
До каде сме стигнати макроекономија и дали некој знае колку страни се за прв колоквиум и дали имат нешто што не треба да се учи?
Ја завршивме 3та тема,а за прв колоквиум се првите 7 теми,првата тема не треба,само да ја знаеме разликата помеѓу нормативна и позитивна економија и од 3та тема не треба лекцијата за ендоген раст
Ако може некој да каже нешто за Демографија, што треба, што не треба да се учи, графикони, формули, задачи ќе требаат ли?