Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    И јас имам огромна желба да го поминам на колоквиум ама којзнае..не е лесно ама баш ич..

2. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    На испит сигурно е уште потешко, место набројуванките од 200 страни на памет, од 400 страни... Знам дека е тешко ама ќе издржиме, повторувај повторувај и ќе си дојде се на место.... Мора малку позитивно да се размислува :D

3. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Девојки, абе вие многу сте се исплашиле од менаџмент. Не толку страшно и да се падне, всушност и поголемиот дел од студентите го положуваат на испит.

Повторувајте, имате време, прв колоквиум мене ми беше многу полесен од вториот и опуштете се. Ќе положите ;)

4. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Aјде, ајде ќе биде, ќе го положиме на колоквиуми, убаво кажавте со повторување се ќе си дојде на свое место. :) Mислете позитивно! :D

5. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    ПА како да не сме исплашени кога поголемиот дел од студентите уште си го влечкаат предметот,а кога ке размислиш ние сега имаме 4 задолжителни предмети и тоа сите се по околу 200 страни за колоквиум неможеш само менаџмент да учиш а другите предмети да ги баталиш а за да положиш менаџмент треба цело време да го посветиш на предметот све е бубање на памет од збор до збор

6. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ќе биде бе луѓе, сосема е нормално на почеток да паничите. Само не слушајте муабети и не се споредувајте со другите, отсекогаш сум мислела дека ќе положам ако си учам и досега не сум имала проблем. Не се замарајте со тоа кој паднал, што има да каже за професорот и сл. Не велам дека нема вистини во поголем дел од муабетите, ама ако се фокусирате на нивните негативни искуства, истото ќе ве дочека. Ќе си положите сите, само редовно учење и нека не ве фаќа паника.

7. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Да не знае некој до каде е со предавања Љубиша - ФИнансиско сметководство??

8. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    До 66 слушнав дека бил... :D

9. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Е фала да видам што е и до кај е..пошто на предавања никој не оди .. хх

10. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    кој е од економија, менаџмент или сметководство и ревизија прва година нека пише ПП ми треба услуга ...

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ааа не баш, доста луѓе одат на предавања, јас сум една од нив, бобек мн памти фаци, остај ти тоа и на редовните што ќе ги запомни, им дава привилегии ај ти... Како и да е... Најбитно е да научиш без да положиш џабе... Ајдеее да положиме сите до една на колоквиуми :D

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Колешке не мислев на шуклев него на љубиша - финансиско сметководство а кај шуклев редовна сум

13. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Девојки,ај јас да ве прашам поискусните. Што ќе ми кажете за предметот финансиски менаџмент? Сашо го предава. Јас разбрав демек било полесно на испит ( што нема логика),ама многу ми е досаден материјалот. Страшно многу ме потсеќа на сметководство,а јас од сметководство дијареа фаќав.

Фала ви однапред. :)

14. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    На испит е полесно од аспект на тоа што не мораш да одиш на предавања,значи нема квизови, изработка на бизнис план и не знам какви други активности. Јас го оставив на испит, не беше нешто којзнае колку тешко, а и предметот ми е интересен. А колешкиве на колоквиум извадија доста високи оцени...

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Сашо се мрднал. На испит мене лично ми беше многу тешко, сите формули на памет, СЕКОГАШ ги менува прашањата, што значи и формулите и теоријата треба да ја имаш многу добро совладано, за да одговориш на неговите логички прашања |( . Колоквиумите му се боза, јас не би ти го препорачала за испит.

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Аааа и јас кај Љубе не идам, баш со едни другарки викам, пред амфитеатар по 500 ден да делат од кој ќе седи на предавање, пак нема да седам.... И јас од рекла казала знам до кај е инаку... :D

17. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Неможам бе..како предава да заспиеш џабе ќе си губиме време ако одиме на неговите предавања а иначе и шуклев не ми предава нешто нај нај ама може дека нема атмосфера да го следиш и слушаш..ама ај ради тие пусти списоци одам и дремам ..

18. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    знае ли некој до каде ќе биде првиот колоквиум финансиско сметководство?

19. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Е, јас одам редовно кај Љубиша на предавање...Не дека сакам, ама пусто греота е идет од Скопје до Струга 3сати за на крај да не му одиме на предавање...Иначе многу убаво предава прв пат во петокот убаво го пратев како предава...

Уште една информација кој може ќе ти помогне, кај нас стигна до 66 ама од книгата 2006, а од таа 2011 појма немам до кај е! :D

20. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Епа да имаш право ама мене ми е досадно пошто тоа што го предава го чита од книгата ,ако е за така јас сама ќе си го прочитам :D да разбрав дека е до 66,а за прв колоквиум ни се прва и втора глава или..???