Здраво, јас сум прва година вонреден студент и не сум толку упатена во однос на материјалите и испитиве. Ја купив книгата на Т. Фити и ме интересира ако може да ми кажете до каде се учи за прв колоквиум, дали до Макроекономија? Основи на сметководство (ја зедов книгата од Либро) и учам од таму, исто до каде треба за прв колоквиум, ќе молам кој знае да пише. Материјалот за Деловна етика сеуште го немам, веројатно и нема да стигнам да одам на колоквиум ако не ја најдам скоро. Дали може да ја земам книгава од Либро? До сега зедов 4 слободни дена да отидам на факултет и еве до каде сум . Ви благодарам
Економија треба до 268, а сметководство до 127, деловна етика не знам бидејќи јас сум трговско право.
Ќе може некој да каже како е на колоквиум Европски економски интеграции.. Какви прашања дава има ли некакви прашања во либро или по групиве кои се паѓаат?
Колешки, на првите колоквиуми во прва година како е? Кажете ваши искуства. Со колку учење се поминува? Кој предмет е најтежок според вас?И ме интересира економија и трговско на што најмногу да обрнеме внимание. Фалааа
Мислам дека најмногу учење ти треба за математика, треба добро да ги извежбаш задачите за да положиш.Сметководство порано се паѓаа прашањата од Либро и беше лесно на прв колоквиум.Економија учи ги графиците, ако нив ги разбереш нема да имаш пробелм.А за трговско учи од презентациите и скриптата и тоа е лесно. Се надевам помогна.
Дали прашањата по сметководство се со по еден точен одговор или може повеќе да се точни??? Ве молам за одговор
Математика професорите ги даваат формулите на колоквиум или сите формули треба да ги знаеме на памет?
Некoјa oд пoстaрите кoлешките дaли знaе држaвнo сметкoвoдствo и сјс кaкoв е принципoт нa пoлaгaње, кaкви прaшaњa дaвa?
Decki bankarski menadzment e polesno na kolokvium ili na ispit i dali prasanjata od libro se pagaat na kolokvium ili na ispit. Ja sakam da go ostavam za ispit dobra ideja ili ne sakam polesno da pominam i so povisoka ocenka taka da ...kolokvium ili ispit?
Каков е принципот на полаѓање фпи и финансиско сметководтсво какви прашања се паѓаат од што да се учи?
Dali nekoj znae sto kaza profesorot Leonid Nakov za toa kakov kje bide ispitot po predmetot Osnovi na Menadzment?