Дали ако не го полагам демографија прв колоквиум, можам да го полагам вториот а првиот да го полагам во јануари?
Odish, otvarash vrata, barash prazno mesto, sednuvash i pocnuvash da ucish Se shalam, ako misleshe dali treba clenska karticka ili nesto takvo, ne treba nisto
За сите што прашувате што и како да се учи за колоквиумиве. Математика е најтешкиот предмет што треба премногу вежбање и пререшавање задачи. Обично најмногу време се губи за математематика. Економија- најмногу посветете внимание на графиците, задачите за еластичност и за да положите мора да го поминете материјалот најмалку 2 пати, со константно учење после предавања. Сметководство немој да се зафркнете и да учите прашања само од Либро, од лани се сменети прашањата и подобро би било да си учите од збрика и книга, повеќе учете од збирка. Трговско право - не знам кој ви е професор годинава, али лани ние со проф. Дарко многу убаво си поминавме... учете од презентации и скрипта,книгата не ви ни треба. И гратис, ако сакате да положите немој да се лажете по било кој предмет да учите само од прашања, обично прашањата што ги земаме од Зоки и Либро знаат да бидат и неточно одговорени. Друга работа, мора да го помините прво матријалот од книгите и збирките, а прашањата нека ви служат само како потсетување. Мене ме интересира за Основи на Маркетинг какви прашања дава?
Ме интересира каде може да се најдат решени задачи по Сметководство? Јас не можам да одам на предавања, а во Збирката има решенија само за прашањата точно/неточно (што може лесно да се најдат во книга), а нема баш за задачите за кои ми треба пример.
Учи од книга ама повеќе фокусирајсе на збирката за теорија дава само главни деф и набројуванки и вежбај ги задачите што сте ги решавале на вежби
Учи од книга ама повеќе фокусирајсе на збирката за теорија дава само главни деф и набројуванки и вежбај ги задачите што сте ги решавале на вежби
Што треба да се има кога ќе се оди на колоквиум ? Некој документи нешто? прв пат ќе полагам незнам што треба
На првите колоквиуми ништо на вторите колоквиуми и на испит се носи пријава за испит и уплаќаш таксена марка преку мобилен или на уплатница