Daada, so molivce epten neprimetno staj si tocka do odgovorot i na polaganje samo najdi go prasanjeto i zaokruzii. So se prasanjata ti treba i edna ipol tocna zadaca za polozuvanje
a dali se mnogu teski zadacite zatoa sto ima i poslozeni ili se polesni kako od zbirkata? ustvari sakav da prasam dali moze da imam slicni ili isti kako resenite vo zbirkata ili ke ima od neresenite?
Paa zavisi, cesto se poteski od zbirka, no znam edna godina dal skros ista od zbirka samo trebalo da ja prepisat, kako i da e kje ti koristi zbirkata
Daa lesno e, 30 prasanja se, ako imas uceno, za tie 10 minuti vo knigata kje gi najdesh odgovorite bar na pola od prasanjata
Трговско право учам од книга и многу е тешко, добро памтам ама ова не ми влага у глава има се на памет да се научи еден куп поими... Минатите години како поминувавте? Дајте некој совет, потешко е од математика сметководство и економија заедно
Даа ама кажа дека 10 или 15 прашања (не сум сигурна) ќе бидат од книга т. е. Од она што у скриптата не е опфатено
До која лекција Е првиот колоквиум по трговско право? и дали има нешто од скриптата што не треба да се учи????
500 денари се плаќа за уверение за положени испити. А ако ти треба + потврда за редовен студент тогаш можеш на истата уплатница да уплатиш 600 денари бидејќи одат на иста сметка, да не плаќаш плус провизија
Од постарите колеги да ми каже некој дали може математика прво со молив да решавам а потоа да поминам со пенкало?