СРЕДСТВА 1.Тековни готовина,жиро,залихи,претплатени расходи,претплатено осигурување,хартии од вредност 2.Нетековни (Постојани) *Нематеријални -патенти,лиценца.. *Материјални -земја,згради,опрема *Инвестиции ОБВРСКИ *Тековни -обврзници,меници *Долгорочни -над 1 год *Капитал на акционерите -акции,задржана добивка
Нема да имате задачи да ги подредувате по ред, т.е нема да имате задача да правите биланс на состојба важно е да знаете кои каде спаѓаат за пресметки во задачите
Ако некој ги има прашањата Финансиско сметковидство што ги кажувал профорот на последниот час ако сака нека ми ги прати ))
За трговско право доволно е од скрипта и од прашањата либро да се учи ? На колоквиумот тешки се прашањата? се бара општо нешто или некои ситници и детали ?
moze li nekoj da mi objasni kolku e vkupno bodovi od eden kolokvium maksimalno a so kolku se pominuva minimalno i dali ke ima bodovi za ovie prvi kolokviumi ili posle vtoriot?
dali prasanjata trgovsko pravo ke bidat isti kako onie od libro ili ke ima uste nesto plus, dali e dovolno samo od prasanjata i od skripta i kolku prasanja ima?
@Kri_Sh Se pagjaat prasanjata, 6ka ke izvadis za poveke ne veruvam. Od kniga samo nauci gi postapkite za resavanje na zadacite niv nemoj na pamet.
Да да ги знам задачите, ги решавав, за делот од теоријата учев од книга ама ги разлистав прашањата па да прашаше дали такви се паѓаат Ти благодарам