Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. b-girl

b-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Може некој да ми каже до каде треба да се учи за првите колоквиуми по сметководство и трговско право и дали е доволно да учам само од презентациите по трговско или мора плус и од книгата? :)

2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Ќе се учи утре ?!

3. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    дечки а како се справивте со економија на инвестиции? тие што го имале предметов ГИ МОЛАМ да ми одговорат!

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Да, утре е работен ден ќе има прадавања.

5. Mila992

Mila992 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Девојки... Некако како се ближат колоквиумите ме фаќа паника.... Ако сака некој да ми каже како одат прашањата лесно ли е, треба примерите да се учат или само битното... Сметководство никој ништо не ја разбира не предава убаво, а мат не сум баш нај нај во средно имав 3-4 ... Ај кажете по нешто за економија, математика, сметководство и трговско. Трговско уште немам земено книга, од што да учам...викаат имало некоја скрипта и нз што... :sweat: Сакам да си ги земам и прашањата од либро по сите предмети.

6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ Да,земи ги прашањата од либро по се. Се паѓаат од таму доста.

И БЕЗ ПАНИКА! Седни учи ако не си почнала,еве го сега ќе дојде 31. Не знам што да ти кажам,не си јасна во тоа што бараш да ти кажиме.. Сметководство овој колоквиум ви е само теорија,лесно ќе поминете. Економија исто. Трговско не знам,јас го немав трговско изборен. Е математика ќе треба да седнеш здраво да решаваш задачи. Првиот не е толку тежок колку вториот.

И пак ќе кажам седни учи. Секогаш ќе ти се исплати и Господ ќе е со тебе,но само ако си учела. Не очекувај така се да ти падне во скутот. Треба за се здраво потење.

Поздрав. ;)

7. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Kako prvo se izvinuvam za fontot,nesaka nikako da se promeni. Me interesira dali nekoj ovde ima demografija da mi kaze dali prof. ima zakazano kol. za porano poso kako so znam zavrsivme so predavanja...i do kaj treba za 1 kol.?

8. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    588

нема закажано датум ама мислам дека со 4 тема ќе биде кол :)

9. feminka.mk

feminka.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Ај ако знае некој од прва год. Основи на Сметководство до кај имаме земено нека пише!! :clap: И нека се каже некој ако има изборен Современи технологии на е-бизнисот. Поззз

10. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742

До 64 страна бевме во четвртокот, во понеделникот не бев така да од прилика до 80 можеби..

Инаку дали се битни вежбите по сметководство што се, да одам или не ?!

11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Доволно ли е да се учат само прашањата Макроекономија и да ја прочитам 2 пати книгата... Знам дека никој незнае баш, ама колкав дел се паѓаат прашања на колоквиум од овие што ги дели и од минатите години... Значи тоа чудо не се учи па мајка Јана да е... Аххх кој од кој по глуп предмет семестаров... :devil:

12. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Се паѓаат во голем дел. Јас на почеток кога не знаев дека ги дава тие прашања се дупнував од учење од книга и пак не вадев многу поени. Затоа за трет колкоквиум реков не го учам, макар и да паднам, ги знаев само прашањата од домашните и извадив 75 поени.

На Viiiiip му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Не одам на без ништо ќе го прочитам материјалот еднаш-два пати ама прашањата песна и се надевам дека ќе положам, а има отворени и на прв колоквиум нели? Плус мн споро иде со материјалот имаме уште 4-5 часа од него а он си ја влече ли си ја влече 3та тема економски раст и развој.... :D

14. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ич не памтам да ти кажам, ама се мислам дека он не дава отворени. Ќе ви каже веројатно на кој начин ќе биде формулиран.

15. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Финансиски пазари и институции - точно ли е дека е скратена 7 тема и само до вториот дел од учебникот треба да се учи, т.е до 150 стр. за првиов колоквиум?

16. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    И јас тоа сакав да ве прашам некој ако знае..ако оди на предавања на финансиски пазари бидејќи јас не одам редовно..и јас исто така слушнав дека за прв колоквиум треба до т.е. заедно со осмата тема..ама без 7 глава..Точно ли е..?? И дали знае некој до каде ќе биде првиот колоквиум финансиско сметководство???

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Мене колеги од минатата година ми рекоа дека е така, ама една колешка се запнала ко ќор за стап и рекол неа до 9та глава и крај, ќе се тепа дури, а на сите други им рекол заклучно со 8ма.... Без 7ма е сега на кого да веруваш незз...

18. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
  19. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    А со е финтава со ноемрискава сесија???? не ми е јасно, ако може некој нека каже нешто подетално??? :$

20. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Важи само за студентите што студираат по стара програма. На тие што им останале уште 2 предмети до дипломирање, можат во ноемвриска да ги полагаат на испит.

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.