probav da uplatam taksena marka preku mobilen i dobiv poraka deka vo momentot ne e mozna transakcija , dali na nekoj mu se slucilo ova?
Ги внесов кодовите кои ми ги пратија на мобилен на IKnow но сеуште во колона ЗАВЕРЕНО ми пишува НЕ. Зошто така? Како да биде зсверено, што да направам?
Дали некој знае како се случува договор со фирма за пракса? И од каде да ги симнам договорот и упатницата зашто не може да се симнат од страната на еццф?
Во врска со пријавата, кај код се пишува на пример ECN 110 за економија, така? И дали кај испитен рок треба нешто да се напише (_________ испитен рок).
Еве ти линкови за договорот и упатницата А на овој линк имаш упатство за склучување на договор за пракса.
Тој е кодот, ги имате кодовите на iknow и на страната на економски/ студиски програми/ прв циклус/ смерот/ задолжителни предмети (изборни предмети). Не е битно тоа испитен рок, не сум го напишала никогаш.
da mene mi se sluci,se javiv vo UJP mi rekoa deka sistemot na eNAPSYS ne rabotel vekje edna nedela i da si uplatam vo banka bidejkji ne znaat dali ke go pustat povtorno plakjanjeto preku sms.
Нема потреба да пишуваш на iknow. Јас 4 год немам ништо такво напишано и немам никаков проблем.. Напиши го тој код на пријавата, тоа гледаат они
Не знам како било лани, ама на нашата генерација пред 2 год, вториот колоквиум ни беше претежок. Ни се паднаа 3/4 отворени прашања кои беа поврзани. Пример ние сме во улога на консултант и треба да му дадеме совет на нашиот клиент што треба да направи со некоја акција мислам, и зошто... Во главно кај отворените прашања на Михаил нема точен или неточен одговор, затоа што целта му е да види како размислуваме, а не да ти го оцени тој одговор. Тоа се гледа од самите прашања, затоа што ако знаевме со сигурност што ќе се случи со акциите за да му помогнеме на клиентот, тогаш немаше да учиме факултет, туку ќе праевме милиони на берзите. И нормално ако тресеш зелени колку да пополниш празно место тогаш вајда нема да ти даде поени. Како и да е, кај Михаил учете со разбирање, учете го тоа што го кажал на предавања обавезно, презентациите и задачите, и ќе немате проблем.
Можеш да ги уплатиш и 5 мин пред колоквиум или некоја уплатница да имаш вишок од пред 6 месеци ... Ти имај платено само, друго не ги интересира.
Ај некој кој е прва година да ми каже кој предава сметководство, математика и економија на деп. Менаџмент