Од постарите колеги да ми кажете ако може испитот по сметководство дали е полесен од колоквиумотени колку има отприлика прашања пак по 35 или на испит повеќе има ?
Не мора Математика, исто поени ти носат со Англиски. Инаку, зависи на кој смер сакаш да се запишеш, на Финансиски менаџмент и Сметководство и ревизија мислам дека најјака конкуренција со поени ќе имаш.. Јас имав 97 и бев 17та на листа на Финансиски..
На финансиски мислам дека треба минимум 91 поен за упис, не дека е правило, туку подобрите ученици се запишуваат таму.
koleski ke moze li da kazete koi ispiti se polesni za vtor semestar i dali treba eden ili dva da se prijavat?
На страницата на факултетот, кај Студиски програми избираш департман и ги дава задолжителните и изборните предмети, зависно од кој семестар сакаш.
Сакам да ги прашам постарите колешки дали ако на првиот колоквиум економија границата е 32 тоа автоматски важи о за вториот и дали е лесно фа се полага во јануари испитот.
Девојки да прашам ако случајно ја имате згрешено групата на кололвиум дали може нешто да се направи( со помош на професорот или сл.) или нема спас?
Дали математика ако и покрај тие 10 поени од активност ни фалат 2 поени за повисока оцена би пуштил ?
Пиши му меил на професорот или најди го на факултет кажи му дека ти е згрешната групата во шифрарникот