Знае ли некој дали димитар за методи на продажба дава повисока оценка ако имам 79.9 поени а од 80 почнува друга оцена?
Да сподели некој искуство, за статистика дополнителен, каков е дополнителниот, дали е на заокружување, и дали бара се да се реши?
Прво, без паника. Не е толку тешко. А и имам слушнато дека најлесни задачи се паѓаат во Јануари. Освен ако не целиш на 10ка, не ги спремај сите теми. Јас лично не ги спремав комбинаторика и изводите, па успеав 8ца да извадам. Матриците сите видови добро извежбај ги, сложена камата, ренти/влогови подеднакво се битни. Обично комбинирани прогресии дава. Оваа тема е најлесна, спремај ја хаха. Ако веќе сакаш да идеш со препишување, земи го методот кој што го користат повеќето од нашите колеги. Од секој вид на задачи реши си по една на крај од книгата, или ако ти фати кај равенките. А да, и обавезно види од кај некој колега што идел кај Баже кои равенки им се заокружени во книга, и заокружи ги. Можеш и со моливче да запишеш која што е. И онака не проверуваат книги. Со лесно нека иде вежбањето, и со среќа.
Англиски 2 ти е најсигурен избор и ќе научиш нешто и прелесен е. Исто можеш еден меѓу социологија,еколошки или организациско т.е тој што го немаш изберено во прва. Исто и корпоративно управување не е мн тешко ама не знам кој ќе го предава сеа пошо Шуклев е во пензија. И на крај МЧР го имаш како алтернатива мада мислам дека претходно спомнатите се полесни. Или пак ако сакаш некој поквалитетен предмет тогаш управување со системи или интернет маркетинг.
Колеги дали некој полагал Општествено Богатсво на колоквиуми да каже од прилика на што да обрнеме внимание за испитот?
Колеги дали некој полагал Општествено Богатсво на колоквиуми да каже од прилика на што да обрнеме внимание за испитот?
Некој од колегите да ми каже дали кај Таки Фити и кај Зорица по сметководство може друг да ти земе оценка?
Казна за непријавен испит колку дена пред полагање најкасно може да се плати за да ме внесат? И дали е 400 ден?
Тие што треба да олагаме економија само втор колоквиум не има ли на посебен список и да не треба нешто казна да плаќаме?
Дали можам да променам изборен предмет од четврти семестар за да не го презапишувам сега во шести семестар ?
sto treba da pravime za da zapiseme vtor semestar ? i nekoj da predlozi izborni koi se polesni za vtor semestar?