Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Макро и рекол на една колешка дека колоквиумот ќе бил 40% на дополнување... Епа нека ни е наздравие.... ГО МРАЗАМ!!!!!!!! :devil:

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    :sweat: Сега тоа значи оти ќе морам од таа книгата да читам, т.е учам?! :@ :swear: :swear:

3. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Oва за макроекономија сигурно ли е? Aко е така, тогаш би требало да им каже на сите на предавање, а не само на некоја колешка....не кревајте паника, ќе го праша некој нареден час и ќе видиме што ќе каже.
    Jас сеуште одбивам да учам од книгата, т.е тоа не ни може да се научи!
    Tочно ли е дека професорот по пазари рекол дека ќе имаме 2 отворени прашања?

4. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Дали некој може да ми каже до која страна треба да се учи Менаџмент за колоквиумот/Дали имате или како може да се дојде до испитни прашања што се паѓале ама со решенија? ;)

5. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Mенаџмент до 225 страна е првиот колоквиум, инаку прашања си имаш во либро, можеш да си ги земеш од таму :)

6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    За кој Менаџмент прашуваш? Во втора ги имаме два. Основи на менаџмент од Шуклев и Финансиски менаџмент од Сашо. Зависи на кој смер си. :)

7. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Основи на менаџмент, Шуклев

8. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

E тоа колешке не знам,не го слушам годинава предметов,така да или е тоа што ти кажа колешката погоре или треба некој друг да ти каже. :)

9. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    До 225 стр е менаџмент, како што ти кажа колешката погоре. Заклучно со 7та тема за координирање.

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Па колешката била на консултации чисто за материјата и го прашала на кој принцип ќе биде колоквиумот и тој одговор и го дал... Го знам девојчето не лаже сигурна сум, а зошто не кажал на предавање...Хмм, не сме го прашале искрено, а и сигурно ќе каже последниот час... :( Јас незз што ќе се прави, дај боже да се премисли

11. I.v.a.n.k.a

I.v.a.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Лелееее ако Макро е така како што викате ќе биде густо.а дали сте запознаени со тоа како и колку има графикони на полагања ??? инаку да кажам професорот спомна дека кол. ќе биде изгледа вон сесија !

и уште нешто би требало во понеделник да дава домашно на крај сме на темата така да дојдете !!! :D

12. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Кога кажал тоа дека ќе биде вон сесија???? Јас бев во четвртокот ништо такво не кажа... Ама крај краева... Ќе видиме се убаво во понеделник.. До тогаш сигурно ќе стават датуми за полагање, бидејќи секогаш ставаа, понеделникот кој е, 2 недели пред колоквиумска, најкасно, па се надевам :)

13. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Јас бев и среда и четврток на Макро, па ни јас не слушнав дека спомна вон сесија дека ќе биде колоквиумот :?:. Само спомна дека ќе прашал на студентски дека можеби они веќе го ставиле на некој датум.
    А сигурно ќе има пон, или вторник најкасно распоред за полагање, секогаш го вадат 2 недели пред да полагаме.
    И во пон ќе ја почнува 5та тема, така? :?: Што значи, секако ќе дава листови .... Па нека дава, дома си дојдов по еден месец, сеа не се враќам во пон за еден поен |(

14. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Да сигурно ќе дава листови, кажа... Ајде еден поен мање више... Мада не ми е јасно, нели рече 10 поени максимум, 10 листа... Он дава на секоја тема, а има 20 теми.. Не ми е јасно стварно.. :)

15. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    10 листа ќе бидат,јас минатата година го полагав и 10 беа,за некои глави нема да ви даде,нас на пример за 7 глава не ни дае,само ни рече ако го сакаме тој лист,на маил да му пишеме и така :)

16. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    А вас минатата година да не ви кажа дека ќе има и на дополнување и да ве излажал?? Те молам врати ни ја вербата дека се ќе биде добро, дека нема да има пишување, па 600 студенти сме, ваљда ќе го мрзи на пишување да има толку многу :( И да тој има асистент???

17. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Е ним не им го рекол тоа, за нас го чувал надополнувањето |( :doh:

И како 600, па само 2 смера сме нели? :?:

И ај ќе чекаме некоја утешителна реченица од Соерот, дека го бива многу за филозофии и за утеха .... :geek: :lol:

18. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Па нез зошо така ви рекол,али не се секирајте,и онака ја става границата на 40%,па и не е толку тешко да се положи,а и нез,мене не ми е сфатливо зошо сеа би го сменил начинот на полгање,прашајте го за сигурно,мене ми изглеа ова како некоја забуна :)
    ps.ти мунлајт4е,од кај знаеш толку мн за мене :D :P :*

На moonlight-girl.55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Па 600... Он рече еднаш дека сме 600, хахаххах, па и помалку да сме, само драге јанев може рачно да прегледува колоквиуми...

А ти Сауер како го учеше предметов, дај од минатава година си, поблиску си со материјава... Греота сме, јас секој што го знам, после менаџмент за макро е упрпан... Плус професоров одврај 4та глава ја завршува, а ни вика сакал да стигне до 9та за колоквиум, јас ако стигне поише од 6та главава на трупче ја ставам одма... :)

20. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    Хахахаха, леле, немој да ја загубиш главата :D, лани исто им рекол до 9та, па не стигнал до таму нормално :D, и колоквиумот им бил заклучно со 7ма.

А ако сме 600, (јас не го слушнав тоа да го спомне, а и секако се исклучувам, не го слушам мн што зборува на предавање, па тој дел не сум го разбрала :lol:) тогаш мислам оти нема смисла да биде со надополнување, сепак многу е некако .... Ќе му требаат 2 недели да не расчита само ... Ај искрено мислам дека е само некоја забуна ова со дополнувањето, оти ако не е, не знам што ќе се прави :worried: :x