Се сеќава ли некој какви отворени прашања се паднаа менаџмент на колоквиуми и на кои теми да обрнеме внимание за испит?
Поентата е да во текот на студирањето да можеш да имаш другпат три а не сега во прва кога нема реално потреба. Книги што ти требаат се Економика и Статистика
Пред 3 год немаше потреба. Економика и сега не треба според тоа кој е професор, а статистика исто не ми се верува дека ќе ви бараат, со оглед на тоа што ни Славе не бараше.
znaci nemora da se zemat sega dva izborni? a sto ako zememe sega dva izborni kakov problem ke imame ponatamu?
Не мора да се земаат два, можи само еден. Но јас би ти препорачала да земиш 2, јас имав еден и сега се каам, бидејќи ако презапишиш некој предмет во иднина ке ти фалат кредити, а вака веќе ке имаш плус кредити. А и реално во прва се мн полесни предметите и имаш време да научиш.
Статистика ланска година имаше опција да се полага со оргинал книга, околу 15тина минути дозволувале.
moze nekoj d spodeli POBILNO iskustvo za angliski 2 i etika od filoloski/filozofski.Prvo toa so kreditite kako ide neli deka oni se po 5 6 kredita,posle kolku e obemen materijalot,dali treba prisustvo,kako izgleda kolokviumot dali e lesno itn
Angliskii 2 e lesno, edinstvena razlika so 1 e sto imas da napises esej na polaganje, ako sakas povisoka ocenka, prof. e super, ne e obemen materijalot, 5 krediti nosi predmetot. A za etikaa i mene me interesira ako znae nekoj neka pishe
A kakov e ang 1 budejkigo nemam zemeno neso naslusav kako 50 prasanja na zaokruzuvanje so 1 tocen taka? I da te prasam po dvata ang materijalot knigata/skriptata e mala taka?
како е економија на испит,колку прашања има и од прилика колку време се полага испитот? се паѓаат ли прашања од либро и дали е тешко во глобала?
Даа, и анг 1 и 2, малку материјал, 50 прашања на заокружување со еден точен одговор, на анг 1 за плус поени можеш проекти да направиш, а англ 2 есеј да напишеш на полагање
Ако може некој што бил економија на втор колоквиум да се сети на некое прашање, ми треба по едно од двете групи за да видам која група бев јас.