Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Prelesni se i po dvata predmeti imas prasanja od libro, nauci gi ubavo i 8 ili 9 imas sekako. Prisustvo ne treba, prezentaci ne.:D:D

Blue.Sky likes this.
  2. MiAmada

MiAmada Истакнат член

Moze li nekoj da mi kaze za izbornite vo 4 semestar, Monetarna ekonomija , primeneta ekonomijai menagment na mal biznis koj e taka po lesen za pominuvanje

3. Beagle-Lover

Beagle-Lover Активен член

Jas gi imav lani i super pominav. Ekoloski kolokviumot e na prasanja sto gi dava profesorot na predavanja (istite gi ima vo libro) i tie se pagjaat. Mislam deka dava i plus poeni od prisustvo i od prezentacija. Jas ne odev na predavanja i ne pravev prezentacija. Ako si gi naucis prasanjata ubavo nema da imas nikakvi problemi nitu pak ke ti falat plus bodovi za da imas na krajot super ocenka. Sociologija lani predavase risto. Ako i ovaa godina predava toj, sigurno principot na polaganje ke bide ist. Predavanjata mu se nezadolzitelni. Jas za kolokviumi ucev od kniga, nekoi kolegi kazaa deka ucele od prasanja od libro i tie im se padnale. Pomegju prviot i vtoriot kolokvium pisuvavme i eden esej koj profesorot sigurno ne go ni cita, tuka bese "radi reda" :) Vo sekoj slucaj, spored mene i dvata se dosta lesni predmeti. Lani mislam deka skoro cela generacija gi zede.

Blue.Sky and booom! like this.
  4. Beaty

Beaty Истакнат член

Купувам учебници Статистика, Економика, Еколошки менаџмент и Социологија. Може да ме контактирате во лп :)

5. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Јас ја имам платено така и ми немаат направено проблем само што нз колку функционира плаќањето преку тел... Кај мене ни апликацијата ни преку праќање смс не работи.

BonBonche123 likes this.
  6. BonBonche123

BonBonche123 Истакнат член

добро, фала ;):D

Sm1ley likes this.
  7. Cricket

Cricket Популарен член

Нема да ти прават проблем, само мислам дека веќе не може така. Не се испраќаат пораките. Барем последнатс сесија цела не одеја си плаќавме во пошта.

8. BonBonche123

функционира преку телефон ама преку порака не знам за апликацијата.. плаќав така за колоквиум... и да не знаеш како е со изборните кога се бираат? :sweat:

9. Cricket

Cricket Популарен член

Јас и сите што ги знам ни преку порака не можевме да пратиме.
    Што со изборните ?
    Си бираш од тие за летен семестар предмет кој почнува со бројот на годината која си. На пример ако си прва бираш предмет кој почнува на 1, пример 130. Ако си вторс можеш да одбереш предмет кој почнува на 2 и на 1. Значи поголем избор. Не знам што конкретно сакаш да знаеш, не ти го разбирсм прашањето

10. BonBonche123

Сакам да прашам кога се избираат каква е постапката зашто сум прва :sweat:

11. alena123456

alena123456 Активен член

Менаџмент на човечки ресурси и Организациско однесување за изборни ? Мислење ? Искуство со предметите

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Организациско, како што кажуваат постарите студетни имало помалку материјал за учење и било за учење се на памет.

Менаџмент на мал бизнис или Менаџмент на човечки ресурси ?

13. Cricket

Cricket Популарен член

Епа сега кога ќе запишуваш семестар имаш листа на изборни предмети, си одбираш еден или два кој одговараат на твојата година и тоа е тоа

BonBonche123 likes this.
  14. BonBonche123

амм добро, фала многу :D:D

15. Beagle-Lover

Upravuvanje so sistemi kako izboren iskustvo nekoj ? :D

16. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Колешки јас сега ке треба да земам два изборни од други факултети, сакам да ги земам Англиски 2 и Етика, дали некој знае дали етика ке биде ист принцип како лани? И по колку кредити носат?
    И два изборни од нашиот факултет се мислам помеѓу МЧР, Мен на ризик или Мен на перформанси? На кои два ке поминам полесно?
    Инаку јас за изборен ви го препорачувам Анализа на временски серии, корисен предмет е, професорката е одлична, е само ке треба да купите книга 700-800 денари е на ново и за време на целото полагање ја користите, полагањето е на заокружување со 1 или 2 точни одговори.
    Тука можете да прочитате повеке за предметот
    http://vremenskiserii.weebly.com/

Sm1ley likes this.
  17. booom!

booom! Истакнат член

Дали полагањето е на заокружување и може ли копирани книги?
    Воедно да прашам и за статистика и економетрија, дали треба оргинал книги и дали на заокружување се полага?

18. Beagle-Lover

Site 4 predmeti se polagaat so zaokruzuvanje. Ekoloski ke si gi zemes presanjata od libro, ekonomika kopija moze slobodno. Statistika lani mozevme da ja koristime knigata za vtor kolokvium 10-15 min, zatoa kupuvavme original (voedno bese i novo izdanie). Neka vi kaze profesorot prvo dali ke vi ja treba za polaganje, ako ne treba kopiraj si, ako treba ke si zemes ili nova ili na staro original. Sociologija lani risto ne terase da mu ja kupime knigata od libro, mislam deka bese okolu 300 den. Ako i ovaa godina e isto, obavezno koga ke ja kupuvas vidi dali ima na nea pecat bidejki nie mu ja nosevme i ako nema ne dava potpis/ocenka.

booom! likes this.
  19. happy :)

happy :) Истакнат член

меаџмент на перформанси или меѓународен менаџмент? мислење ? Искуство со предметите:)

20. Taa.

Taa. Активен член

Moze da spodelis iskustvo od megjunaroden finansiski menadzment :)

Last edited: Jan 28, 2017