Треба да ја пресметаш ратата според бројот на кредити т.е. Збир на кредити х 3.33= (Број) х 61.5 или на пример ако имаш 4 предмета по 8 кредити тогаш ќе биде 32 х 3.33 = 106.56 х 61.5= 6553 ден. или они како што заокружиле 6560 ден. кога ќе плаќаш за рата плати си уште 410 ден. во банка на истата сметка.
Збор-два за сметководство на трошоци и математички методи? Тешки ли се? Каков е концептот на полагање,со заокружување или отворени прашања?
Mora da prijavis na iknow pa posle na studentski da, a za knizniot fond sekogas e taka neparnite semestri (1, 3, 5, 7) se poskapi
Kolku sto znam od dekanot ke bide polesno bidejki kaj nego sekogas se ucelo samo glavnoto a ispitite i kolokviumite bile samo za zaokruzuvanje, a prisustvoto ne bilo zadolzitelno. A za drug izboren koj go imas ti vo predvid ? Dali znaes nesto za teorija na odlucuvanje? Ili kakov ke bide principot po organizacisko bidejki sega ke predavala Aleksandra ?
Огранизациско земав јас минатата год коа предаваше деканот ии супер поминавме ама сега со новава прф не знам. Теорија на одлучување имало на зефир 60 прашања шо треба дома да си ги одговориме и од нив 20 се паѓале ама отворени се. Иначе етика сакам да зеам втор изборен викаат лесен бил.
Има ли сеуште место за Социологија, читам нешто по групиве дека се пополниле местата од 500 студенти? Зар е можно 500 да претераат за три ипол часа?
Дебарлиев, еден од омилените професори ми е, само не знам дали му е дозволено да предава или некој го заменува
Некој искуство со проектен менаџмент кај Сашо Арсов, или инвестиционен менаџмент кај Методија Несторовски? Начин на полагање, тешко-лесно, дали има проекти...?
Системот не прифаќа ниту Еколошки ниту Социологија. Организационо не ни пробав. Ако не може од овој факултет, тогаш ќе може ли некој изборен пример од Филозофски или Правен?
дечки ми требаат 2 изборни предмети, па секое искуство и препорака за следниве предмети би ми значело Девизна политика Меѓународен менаџмент Економика на внатрешна трговија Единствен пазар на ЕУ Менаџмент на перформанси Сметководство на банки и други финансиски институции Меѓународен финансиски менаџмент Менаџмент на промени