Така рече кога се буневме за терминот, да биде во амфитеатар 2, од 12 и он рече демек 600 души неможело да не собере тоа било криминал секој да немал столче и сл... Може метафорично го кажал, ама како и да е не сме малку па...
Ќе ве замолам, некој ако знае да ми препорачи професор(освен Петар-зафатен е) по математика кој држи приватни часови. Може и лп.
Па минатата година викаше професорот дека првиот колоквиум ке ни биде заклучно со 9 глава,а на крај испадна заклучно со 7,така мислам ке биде и оваа година.Иначе,и јас коа учев од таа глупата книга бев упрпан,али од коа од коа полагав сфатив дека стравот ми бил неоснован ,со 1 точен прашањата,па нешо на среќа ке погодиш,нешто ке научиш,плус на 40% беше границата,и оваа година мислам на толку ке ја стави,така да,мислам дека лесно се полага,освен ако не ви смени нешто,па малце да ви ја отежне работата,али и така мислам дека нема да ви биде тешко
Доколку на некој му се наоѓаат прашања, материјали т.е скрипти во електронска форма по промоција, управување со производ, маркетинг менаџмент и банкарсто, нека части по ПП И каков е колоквиумот маркетинг менаџмент? Има задачи? Се треба да учам?
Ќе може ли некој да ми каже дали стварно финансиско сметководство наместо до 205 страна за прв колоквиум треба до 285страна???
Некој да знае кога и е на англиски, приемно време и каде и е канцеларијата? Многу би ви била благодарна
англиски предава на филолошки ако ти помага на филиолошки ова и е терминот м-р Билјана Наумоска вторник 08.15 - 09.15 ако не утре има предавање од 16 -19 30 па тогаш можеш да прашаш
Трговско полагаме на 3ти, а страна нема точно одредено, туку до 6та презентација (оние што се поставени на страната). Инаку знае ли некој кога работат студентски прашања?
Кога е колоквиумот Основи на менаџмент?А дали знаете исто така кога е колоквиумот Основи на маркетинг? Вонреден студент сум па затоа вака не знам
дали треба да се пријавуваат колоквиумите и ако е така, дали некој знае кога ќе треба да се пријаваат ? прва година сум, па ако може некој да ми каже
На крај на семестар, кога се заверува истиот се пријавуваат сите колоквоиуми/испити со пријави, не сега. Другата недела ќе ги изавадат списоците за полагање, ќе се најдеш и си полагаш нормално.
Бидејќи немаш опција за лп, ќе ги ставам тука прашањата што ми ги пратија, мислам се паднале лани. str.5 za merkantelizam,fiziokratizam str.6 poslednata recenica: industrijata e simbol na bogatsvoto.... i neoruralizam kaj sto pisuva: na dr strana razvienito svet e .... str.22 delovno prof.pristap i 23str za agro-globalisticki pristap-prvite 2 recenici str.25 def. za ekonomika na agrarot str .35 zemjodelstvo-pazar na industrija str.36 zemjodelstvoto ima znacajna uloga vo nadvoresno trgovskata razmena-delot kaj sto pocnuva : vo nerazvineti zemji.... str.52 organsko bioloski karakter na proizvodstvo -samo prvata recenica kaj sto zavrsuva so stocarsko proizvodtsvo str53 delot kaj sto pisuva: vremeto na proizvodtsvoto....do posleden zbor VREDNOST str.54 posledniot del br.7 delot kaj sto pocnuva oncevata energija ima.... str 58 funkcijata na pobaruvackata pretstavuva.... str 59 cena i dohod treba da se zaokruzi ama nezz kako e prasanjeto str 59 cenovna elasticnost pretstavuva....-definicija str 60 dohodna elasticnost na pobaruvacka-definicija str 61 engelov zakon -definicijata(sto pretstavuva) str.81 delot: isto taka sovremenite proizvoditeli....treba da se zaokruzi SOVETODAVNI SLUZBI str. 82 na kraj kaj sto pisuva ttuka zastitata na dohodot...treba da se zaokruzi LEGITIMNA POLITICKA CEL str.89 treba da se zaokruzi: POVEKJEGODISEN PROSECEN PRIHOD str.96 nacionalizacija na zemjisteto-prvata recenica str 98 komasacija str 101 prvata recenica od strana: alternativnata tehnologija e... str 102 upravuvanje so naucno istrazuvackata rabota i uste edno prasanje od tuka treba da se zaokruzi: JAVNA FUNKCIJA str.108 trite osnovni instrumenti: pristap do pazarot,izvozni subvencii,domasna poddrska(ovie 3 treba da se zaokruzat) str 122 najdole-fundamentalna cel str 131 zelena kutija -sto sodrzi..