Го предаваат деканот на една група и Александра на друга група, колоквиуми со 20-30 прашања на заокрушување а можеби ќе има и по некое отворено, уште ни они не знаат така кажаа. Ја денеска земав од либро е сега не знам дали мене погрешна книга ми даде мене поголема ми е книгата лидерство а помала книгичка ко скрипа оргаизациско. Ај ако знае некој да ми каже да знам дали да ја враќам ддека е време. Монетарна вежби мислам дека не се ни одржуваат барем така беше порано а предавањата според мене и не се нешто многу корисни. Предметот е малку безврска, се теории учиш, се напамет некако треба. Разгледај си најдобро прашања од либро, на нив обрни најмногу внимание. Продавам книга, дополнителни мат и прашања монетарна ако ти треба. Јавни е доста интересен предмет. Михаил убаво предава и објаснува. Корисно е да се иде на предавања.На колоквиум прашања на заокружување и на втор дава 2 отворени.
I mene istata mi ja dadoa i ispomesani se lekciite nemozam da se snajdam do kade e za 1 kolokvium i dali voopsto treba liderstvo ako znaes nekoj neka pise
Може некој да ми каже како треба да се напише есејот по Социологија кај Ристо, дали како семинарска и дали прегледува по интернет дали е копано?
Јас не ги земав од либро/зоки ама све од прашања и скрипти таму завршува на крај, така да оди ќе ги најдеш вероватмо. Ако ме оди на еден час кај Ристо и распрашај се по колеги.. А за еколошки менаџмент се прашања на час што ги кажува. Колку што памтам имаше група по фб кај што сите ги спојуваа прашањата. Како и да е најди ги прашањата од лани верувам дека се исти.. не се малце прашања и онака, се сомневам дека нови може за тој материјал да извади.
Не знам која група си, но во втора група професорот скоро секој час спомнува дека есејот ќе биде за пред втор колоквиум и не мора сите да го пишуваме, тука кој сака. Темата сами да си ја определиме и да се консултираме со професорот. Есејот треба дома да си го напишеме и да му го предадеме.Не знам дали истово важи и за кај Ристо.
Колешки сакам да прашам колку луѓе добиваат стипендија и претходната година кој беше најнискиот просек со добиена стипендија зошто како што разбрав не добиваат сите со просек од 9.00 нагоре.