Ќе може ли некој од смер Надворешна трговија да ми каже нешто за предметите Единствен пазар на Еу ,Мултилатерален трговски систем, Менаџмент на ризик?Што да се учи за колоквиумите дали има некаде прашања...
Edinstven pazar ne e tezok redmet, no odi na prwdavanja da recam bez ucenje doma ke polozis, obrni vnimanie na sluceite sto ke gi razrabotuvate. Neznam dali ima prasanje, ne ti ni tewbaat. MTS... Uci od prezentaciite, ne gi kupuvaj knigite ni prof ne znae ato ima vo niv. Gledaj da odis na prwdavanja, iako se prai deka nikoj ne znae - se znae, ke se iznenadite na kraj koga ke zemate ocenki Kupi si prasanja i sama odgovori go, obemno. Mnogu e bitno se da znaes i se da napises, dava bodovi za se. Eden od poteskite predmeti posle nadvoresna mwgunarodna... I jas sega imam rizik .. neznam so da ti kazam. Pozdrav
Многу е едноставно колега, како и за повеќето работи во оваа држава, ако си член на умс ќе добиеш стипендија, ако не ќе си свиркаш.. Спојлер нели, со ретки исклучоци.
Ќе може ли некој да ми каже што треба да се уче по предметот инвестиционен менаџмент? И какви задачи отприлика се паѓаат на колоквиуми?
Здраво женски, ќе може ли некој да ми каже каков е колоквиумот по монетарна економија дека сите викаат претешко а материјалот не е мн комплициран
ako moze nekoj da kaze sto se paga na kolokvium statistika i ekonomija i do koja strana treba da se uci za prv kolokvium?
Мoже ли некoј oд пoстaрите дa ми кaже Пoстoлoв(екoнoмoкa нa претпријaтие) дaли дaвa пoени oд присутнoст нa крaј ... дaли ги гледa списoците?
Колешки ми треба една семинарска, на посложена тема и да биде пообемна.. дали може да ми предложите некој што изработува со кој сте имале добро искуство? Гледам по фб по групиве многу постираат, но не знам на кој да се обратам.
Социологија оваа година го слушам, но сите од претходните генерации кажуваат дека само од прашања се колоквиумите