Ако е ко лани се е на отворени од тој материјалот од зефир за 1 колоквиум. Имаш примери и според тие да одговориш.. пр колку ми текнува секогаш дава за иднина на малопродажба од 12,13 глава што се од либро и плус ти да пишеш свои примери, за окружувањата јас имав за правно на колоквиум, а на испит ги меша секој испит различно, нешто со повеќе канали на дистрибуција и тие последните 3 стр што се од зефир имаш по 2 прашања.. мислам вкупно и се 6,7 прашања од кое може некое да е бонус т.е да ти покрие ако некое не знаеш. Се положува со 17/30, секое прашање 5 бода, од кое можеш 10+ да те пушти условно ако одговараш усно ама не е лесно. Уште сакам да ти кажам не е битно само да ги напишеш набројуванките туку и да ги објасниш и за секоја пр да дадеш... и глеј да имаш плус проект за поголема оценка, дека без става 6ка.
До кога најдоцна треба да се уплати втората рата за партиципација знаете ли вие што имате плаќано на две рати семестар?
Здраво на сите. Нов член сум на овој форум. Гледам дека сите споделувате искуства, па јас сакам да прашам за ваше мислење. Управувачко и Трошоци ми се поклопуваат во ист ден и ист час. Кој е полесен? И што бара Марина за колоквиум ?
Ајде нека сподели некој искуство со предметите Хартии од вредност и Локални? На што повеке да се обрнее внимание, какви тестови давааТ?
Здраво дечки, Ќе сака ли некој да сподели информации за предметот Јавни финансии кај Михаил? Какви се колоквиумите, прашањата? Се паѓаат ли од Либро? Благодарам
После на Драге Јанев математика професорот ако знаеш каде, или ќе дојде после предавална 3 право по ходникот мислам 2 или 3 од десно Логичен е предметот ко и сите кај Михаил. Читај, учи од презентации, од книга, решавај ги задачите од вежби често и истите ги дава, прашања за џабе ќе губиш време, гледај да ја разбереш материјата. .
И мене ме интересира за тој Вака ко што слушам исто логичен е тој, ништо друго не знам. Од што учите вие?
Есеј ќе има на колоквиумот а семинарската сега треба да пријавиме тема кај професорот, ама слушнав дека може и за време на вториот колоквиум да пријавиме и да ја дадеме.
Сигурно ќе биде за време на колоквиумот? Бидејќи до претходната година накнадно пишуваа есеј Тема има кажано ?