Фала многу.. Слушнав дека минатата година професорот ги пратил презентациите на некој, учеле од нив и сите 9ки, 10ки имале.. Имаш некоја таква информација?
И јас така слушнав, ама никој не знам што ги има тие презентации. А и слушнав дека на предавање рекол професорот дека нема да се паѓа ништо од претходни години, да не се надеваме на тоа. Ама мислам само не заплашува.
Сакам да прашам некој дали знае кој професор предава по Современи техники во е-бизнисот изборен ,каде држи предавања во распоредот пишува компијутерска лабораторија бев ама имаше студенти од трета год а јас сум прва дали е можно заедно да имаме предавања помош!
Сакам да ги прашам постариве стиденти во врска со менаџмент На пр. Основните карактетистики на TQM се: a) потрошувач б) Квалитет в)Тимска работа Г)обука д)сите погоре наведените е сега што треба да заокружам дали само д или сите!
Тоа зависи што ќе му текне на Шуклев да биде точно, може под д, може а,б,в,г или може а,б,в,г,д. Како ќе му се сони...
Ееее не верувам дека е до толку, ако беше така сите ќе испопаѓаат, веројатно е под д... јас така би заокружила, барем ова прашање е полесно, ако и на овие има зафрканција и потрфлиме отидовме... Забеган е за кејсовите ДА, тоа како ќе му се сони, ама сеа за вакви чисти прашања? Си пишува убаво сите погоре наведени, ако е така немаше да стои тоа под Д)....
Епа бев во двоумење искрено да ти кажа, бидејќи лани кога полагав МЧР имаше исто ваво прашање и требаше сите да ги заокружиме, а не само горе наведените!
Нема да испопаѓаат бидејќи само на едно до две прашање ќе им го смени одговорот од тој што ти изгледа најлогично. Не реков јас дека за сите прашања он прави вака...знам од другарки што биле на увид.
Здраво. Девојки имам едно прашање, дали и колку е доволно да се учи сметководство за прв колоквиум од збирка и од прашањата од либро? Дали ги учевте само прашањата со заокружување и точно/неточно или и останатите со дополнување и правење на билансите,книжење итн.Поздрав
Де те прашам тие прашањата од либро само таму можат да се најдат пошто јас учам Струга и ни прашања ништо немаме и нз од кај да учам...
Ифкица не ти требаат прашањата од либро, учи од збирка и ако имаш некој од од 2ра год што се во струга нека ти ги пуштат прашањата...
На менаџмент очекувајте и две идентични прашања во еден тест. Пример прашање бр. 5.основни карактеристики на TQM и прашање бр. 20. основни карактеристики на TQM. Јас бев тој баксуз и секогаш ми се паѓаа за во случај да не знаеш, два пати да го на***ш. Мiljkovic потписов....
Јас колку што знам може да се носи збирката, а и таа математичка таблица каде има некои формули. Некогаш се дешавало да ти се падне некоја задача од решените од збирката, па ти само фино лепо да си ја препишеш, но се разбира не мора да значи. Како и да е збирката, таблицата, и калкулатор фала богу се дозволени.
И економика минатата година имаше во мојот тест, 3 прашања дупли... И јас не ги знаев, пошто тест кога го видов ми се плачеше, се од книга јас од збирка учев и си си решив кои ќе ги заокружам кај сите исто, и верувале или не СИТЕ МИ БЕА ПОГОДЕНИ... Тоа е кога ме следи среќа... Неможев да верувам на увид... Oф да дадео господ и на менаџмент среќа да ме служи... Ваљда па не е до толкав вампир, учам се, постојано дури и пред он да предаде, па не е ваљда до толку невозможна мисија... Ај миљкович да положиме и да се фалиме тука
Јас ја отварам сезонава за полагања, ќе биде многу интересно во среда, некој ќе плачи некој ќе се смее ...Вип јас им кажав на сите ако положам менџмент има да се напрам дрво да не знам кај терам и барем по нешто да си го паметам првото пијанство ххаха