Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Shayek

Shayek Истакнат член

Фала многу.. Слушнав дека минатата година професорот ги пратил презентациите на некој, учеле од нив и сите 9ки, 10ки имале.. Имаш некоја таква информација?

2. Libera

Libera Популарен член

И јас така слушнав, ама никој не знам што ги има тие презентации. А и слушнав дека на предавање рекол професорот дека нема да се паѓа ништо од претходни години, да не се надеваме на тоа. Ама мислам само не заплашува.

3. feminka.mk

feminka.mk Истакнат член

Ќе ми каже ли некој кога полагаме основи на сметководство и до која страна ќе му бидам благодарна :*

4. pink-panter

pink-panter Истакнат член

Сакам да прашам некој дали знае кој професор предава по Современи техники во е-бизнисот изборен ,каде држи предавања во распоредот пишува компијутерска лабораторија бев ама имаше студенти од трета год а јас сум прва дали е можно заедно да имаме предавања помош! :worried:

5. maja0

maja0 Истакнат член

Сметководство се полага на 1ви и до 156 страна треба.

6. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Сакам да ги прашам постариве стиденти во врска со менаџмент

На пр. Основните карактетистики на TQM се:
    a) потрошувач
    б) Квалитет
    в)Тимска работа
    Г)обука
    д)сите погоре наведените

е сега што треба да заокружам дали само д или сите! :^) :^) :^)

7. Libera

Libera Популарен член

Тоа зависи што ќе му текне на Шуклев да биде точно, може под д, може а,б,в,г или може а,б,в,г,д. Како ќе му се сони...

8. iFkica

iFkica Истакнат член

А дали имате прашања нешто шо се паѓале минатата година... ? :$ :$

9. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Аман веќе до толку е лош...е баш тешко нас ќе е на колоквиумот! ;(

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Ееее не верувам дека е до толку, ако беше така сите ќе испопаѓаат, веројатно е под д... јас така би заокружила, барем ова прашање е полесно, ако и на овие има зафрканција и потрфлиме отидовме... Забеган е за кејсовите ДА, тоа како ќе му се сони, ама сеа за вакви чисти прашања? Си пишува убаво сите погоре наведени, ако е така немаше да стои тоа под Д).... :D

11. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Епа бев во двоумење искрено да ти кажа, бидејќи лани кога полагав МЧР имаше исто ваво прашање и требаше сите да ги заокружиме, а не само горе наведените! :^) |(

12. Libera

Libera Популарен член

Нема да испопаѓаат бидејќи само на едно до две прашање ќе им го смени одговорот од тој што ти изгледа најлогично. Не реков јас дека за сите прашања он прави вака...знам од другарки што биле на увид.

13. ekonomski2011

ekonomski2011 Истакнат член

Здраво. Девојки имам едно прашање, дали и колку е доволно да се учи сметководство за прв колоквиум од збирка и од прашањата од либро? Дали ги учевте само прашањата со заокружување и точно/неточно или и останатите со дополнување и правење на билансите,книжење итн.Поздрав :)

14. iFkica

iFkica Истакнат член

Де те прашам тие прашањата од либро само таму можат да се најдат пошто јас учам Струга и ни прашања ништо немаме и нз од кај да учам... :worried:

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Ифкица не ти требаат прашањата од либро, учи од збирка и ако имаш некој од од 2ра год што се во струга нека ти ги пуштат прашањата...

16. Srekicka

Srekicka Популарен член

На менаџмент очекувајте и две идентични прашања во еден тест. Пример прашање бр. 5.основни карактеристики на TQM и прашање бр. 20. основни карактеристики на TQM. Јас бев тој баксуз и секогаш ми се паѓаа |( за во случај да не знаеш, два пати да го на***ш.
    Мiljkovic потписов.... :rofl:

17. cuciTo

cuciTo Истакнат член

а дали може на колоквиум по математика да се носи збирката ?

18. maja0

maja0 Истакнат член

Јас колку што знам може да се носи збирката, а и таа математичка таблица каде има некои формули. Некогаш се дешавало да ти се падне некоја задача од решените од збирката, па ти само фино лепо да си ја препишеш, но се разбира не мора да значи. Како и да е збирката, таблицата, и калкулатор фала богу се дозволени.

19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

И економика минатата година имаше во мојот тест, 3 прашања дупли... И јас не ги знаев, пошто тест кога го видов ми се плачеше, се од книга јас од збирка учев и си си решив кои ќе ги заокружам кај сите исто, и верувале или не СИТЕ МИ БЕА ПОГОДЕНИ... Тоа е кога ме следи среќа... Неможев да верувам на увид... :D
    Oф да дадео господ и на менаџмент среќа да ме служи... Ваљда па не е до толкав вампир, учам се, постојано дури и пред он да предаде, па не е ваљда до толку невозможна мисија... Ај миљкович да положиме и да се фалиме тука ;)

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Јас ја отварам сезонава за полагања, ќе биде многу интересно во среда, некој ќе плачи некој ќе се смее :rofl: :rofl: ...Вип јас им кажав на сите ако положам менџмент има да се напрам дрво да не знам кај терам и барем по нешто да си го паметам првото пијанство ххаха

iFkica likes this.